Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Galerie de artă în Școala Veche din Cisnădioara. Expoziție ”Tristan Tzara și lumea sa”

Galerie de artă în Școala Veche din Cisnădioara. Expoziție ”Tristan Tzara și lumea sa”

Școala Veche din Cisnădioara va avea începând cu săptămâna aceasta o galerie de artă proprie, iar primele lucrări pe care le va găzdui sunt dedicate celebrului artist Tristan Tzara, unul dintre inițiatorii și liderii mișcării dadaiste.

Deschiderea galeriei va avea loc duminică, 24 iulie 2016, orele 18:00.

”În clădirea situată în piața centrală a satului, ridicată în anul 1873, funcționează la parter grădinița în limba germană. Este datoria și țelul nostru, să redăm întreaga clădire scopului pentru care ea a fost clădită: educație și cultură”, spun organizatorii evenimentului.
Inaugurarea va fi precedată de concertul inaugural al stagiunii PLIMBĂRILOR MUZICALE 2016, cu Baroque Ensemble Transylvania din Cluj-Napoca, de la ora ora 17:00 ,în biserca din sat.

Vernisajului va fi urmat de o întâlnire informală în curtea parohială Cisnădioara, asezonată cu vin și henkleș.

”Faptul că unul din părinții DADA provine din România este remarcabil, dar că avem și un al doilea care este enumerat între personalitățile marcante ale curentului, e de-a dreptul uimitor: Marcel Janco se numea la origine Marcel Iancu”, au mai transmis organizatorii evenimentului de duminică, într-un comunicat de presă.
Expoziția va putea fi vizitată până în data de 14 septembrie 2016.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus