Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ministrul Educației anunță schimbări la examene.Ce se va întâmpla cu diferența de 0,5 puncte la contestații?

Ministrul Educației anunță schimbări la examene.Ce se va întâmpla cu diferența de 0,5 puncte la contestații?

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a hotărât că va renunța la reglementarea privind pragul de 0,5 pentru modificarea notei de la examenele naţionale, după contestaţie. Totodată, potrivit acestuia, urmează să aibă loc un dialog public, iar metodologiile de examen şcolar vor fi emise la sfârşitul lunii august, anunță Adevărul.

Astfel, nota obținută după contestație va fi luată în considerare chiar dacă diferența față de nota inițială este mai mică de 0,5 puncte

,,Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunţăm la reglementarea de a limita şansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depăşeşte 0,5 puncte”, a scris Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, vineri,  pe Facebook, vineri.

În plus, a anunțat că va avea loc un dialog public pentru a stabilirea metodologiile de examen pentru anul şcolar care urmează.

,,La finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul şcolar 2016 - 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile şi examenele naţionale, nu doar pentru cel de Bacalaureat. Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut şi orice punctaj să poată fi îmbunătăţit, dacă e cazul, în favoarea elevului”, mai scrie reprezentantul Ministerului.

 Preşedintele elevilor, plângere la Ministerul Educației 

Decizia ministrului Educaţiei vine după ce pe 16 iulie preşedintele Consiliului Naţional (CNE), Horia Oniţa, a anunțat că vrea să depună o plângere în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat, potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua nu există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte.

Nemulţumirea preşedintelui CNE, proaspăt candidat la Bacalaureat, este că, deşi în urma contestaţiei la Limba şi literatura română, nota i-a fost modificată de la 9,25 la 9,60, nota finală a rămas tot 9,25. „În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris Horia Oniţa, pe Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus