Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Fiul unui primar sibian, prins la pescuit ilegal pe Olt

Fiul unui primar sibian, prins la pescuit ilegal pe Olt

Sorin Cîrțan, fiul primarului din Cârțișoara, a fost prins în weekend-ul trecut în timp ce pescuia ilegal pe Olt, alături de încă o persoană.

Sorin Cîrțan a fost observat de paznicii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, care au chemat un echipaj de Poliție. Conform legislației din România bărbatul a încălcat Oridnul de prohibiție pentru anul 2020, a încălcat prevederile OUG 23/2009 care interzice pescuitul sub baraj și avea pește reproducător reținut, fapt de asemenea interzis.

98202722_2523471364582277_4399386888792702976_n

Cu toate acestea, polițiștii au fost blânzi cu el și i-au aplicat o amendă mai mică.

”Cele două persoane au fost depistate în timp ce pescuiau ilegal, motiv pentru care au fost sancționate contraventionale la art.59 lit.f din OUG 23/2008 in valoare totala de 2.000 lei, câte 1000 de lei la fiecare. Intervenția s-a făcut la solicitarea AJVPS, a paznicului care răspunde de zonă”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Contactat de reporterul Turnul Sfatului Sorin Cîrțan recunoaște că a greșit din neatenție. ”A fost o lipsă de informare din partea mea privind prohibiția”, spune el.

Întrebat dacă știa că se află la pescuit și într-o zonă interzisă, Sorin Cîrțan a explicat că nu este la zi cu noutățile legislative. ”La pescuit nu am mai fost de ceva vreme, nu știam noile reguli. O privesc ca pe o recreație”.

Tată lui, primarul comunei Cârțișoara, spune că fiul său este major, are familie și va răspunde pentru faptele sale ca orice adult. ”Dacă a greșit să plătească, asta nu înseamnă că nu se vor rezolva probleme comunei sau că afectată activitatea primăriei”, a declarat Vasilică Cîrțan. Cu toate acestea, primarul din Cârțișoara a ținut să menționeze că fiul să a primit o amendă de doar 300 de lei, nu 1000 de lei cum spune Poliția.

Peștele prins ilegal Peștele prins ilegal

Pe de altă parte, reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu spun că bărbatul a scăpat ieftin.

”Legea este pentru toți aceeași. AJVPS Sibiu nu a făcut legea, doar se implică să fie respectată. Legea spune că pescuitul în aval de hidrocentrale, la mai puțin de 500 de metri, se pedepsește cu amenzi cuprinse între 4000-8000 lei”, a declarat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

io

Acum 3 ani

Ce stire de 2 lei!
Raspunde

Ioo

Acum 3 ani

Doar naivii mai cred ca legea se aplica la fel pentru toata lumea.
Raspunde

Cetățean vigilent

Acum 3 ani

Deci amenda a fost mai mult decât simbolica. Hai sa comparam asta de 300 lei pt încălcarea a 3 restricții, cu cea de 15000 primita de bătrânul care a ieșit din curte să-și adune oile.
Raspunde

NumeSiPrenume2

Acum 3 ani

Cuantumul amenzilor este simbolic in sine. Au dovedit-o infractorii de prima speta a tarii, cei la CCR, ei la randul lor pusi la butoane de alti infractori. Nu in ultiimul rand, infractorii de rand ai tarii, cei pe care ii vedem in aceste poze sunt care care voteaza alti infractori mai mari. Astfel incat cercul este inchisi. Doar nu crezi ca ajung la butoane numai infractori, parveniti si incompetenti, ei fiind votati de aceeasi oameni ca si ei, cu aceleasi interese: sa fie lasati si ei in pace cand fura (si ei) un ou.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

pescuit in timp de prohibitie in alta tara europeana era deja la zdup
Raspunde

salegz

Acum 3 ani

in tarile normale la cap ai o prohibitie pe specii si controale regulate. Noi nu avem niciuna. Sunt curios cati au observat ca pestele din poza e avat, si cati din acestia stiu in ce perioada a anului depune avatul.
Raspunde

Ginta Conducatoare

Acum 3 ani

In romania, cine ajung eprimar are impresia ca e ca aia... Gelu, Glad si Menumorut... stapaneste tot si toti fraierii care i-au votat sunt niste naparci, sub papucul lor. Nici vorba de dezvoltare... de reprezentant al unei societati sau comunitati, de gandire macar minim logica... nu, acesti indivizi sunt ramasi in urma total.
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

pai sa-i dea o amenda de 1000 ron...sa fie cum spune politia
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ilie daniel

Acum 3 ani

Ba naiba a omorat oameni cumva?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florin

Acum 3 ani

Mai ,omu a recunoscut ca a gresit si a platit. Da cati din voi nu ati trecut peste linia continua intr-o depasire cu masina ceea ce-i mult mai grav si nu v-ati facut probleme asa mari, iar ala saracu care sper ca era cu undita ii infractor?
Raspunde

GIGICU

Acum 3 ani

fraierii si prosti primesc 3-4000 amenda , daca esti fiu de primar politia e blanda cu tine iei 300 lei :)) asta e incurajare la urmatoarea infractiune :))..deci sa inteleg , 300 lei..si o sa plateasca 150 in 48 ore..super tare !!
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

imi spune un pescar pestele din poza valoreza peste 500 ron habar nu am da intrebati si dvs TS
Raspunde

Hermann stadt

Acum 3 ani

Cand ești din părinți campioni,jandarmeria închide un ochi,probabil ii închidea pe amândoi daca nu erau cei de la filiala acolo.Nu înțeleg de ce nu au fost sancționați pentru cei 500m și pentru prohibiție.Rusine jandarmeriei!!!
Raspunde

Hermann stadt

Acum 3 ani

Acum ar trebui că toți cei care au fost amendați de jandarmerie pentru aceeași faptă cu 4000-8000 Ron să-și ia un avocat și să dea in judecată jandarmeria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus