Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Nouă decese într-o singură zi. Valul trece, spitalele rămân pline

Nouă decese într-o singură zi. Valul trece, spitalele rămân pline

Doar 42 de cazuri pozitive au fost depistate în județ în ultimele 24 de ore, în urma a 812 teste efectuate. O rată a pozitivării de 5,17% ne arată, pe fondul a aproape o mie de teste, că valul trei pandemic în județ este aproape încheiat. Cu toate acestea, spitalele rămân însă cu un număr important de bolnavi, iar secțiile ATI sunt în continuare pline. Astăzi, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 323 de persoane, dintre care pe ATI 39 adulți și patru minori. În plus, în ultimele 24 de ore au decedat nouă persoane în județ, cifră ce ridică la 92 numărul persoanelor decedate în urma infectării cu SARS CoV-2 în județul Sibiu, în luna aprilie. Cu aceste date, această lună urcă pe a treia poziție a celor mai încărcate luni cu decese de la începutul pandemiei, după noiembrie (212), decembrie (164) și martie (102).

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25133 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 42 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 19260 de persoane, iar 923 persoane au decedat, dintre care nouă în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 812 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 771 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 793 persoane în izolare la domiciliu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Silviu

Acum 3 ani

Si voi va lasati amagiti de cifre?!? Ce val trece? Cei mai buni indicatori sunt bolnavii de la ATI si mortii! Restul cifrelor nu conteaza. Oamenii stau acasa, nu declara ca sunt bolnavi si ajung la spital prea tarziu. Nu mai duceti oamenii in eroare, nu trece nici un val. Vaccinati-va fratilor, este singura sansa sa scapam de restrictii!
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 ani

pai restrictiile tin mai mult de nr de cazuri. si la tulpinile astea noi oricum se zicea ca procentul de cazuri grave e mai mare, deci e logic ca spitalizarea sa fie mai mare la mai putine cazuri decat inainte. ca nu cred ca in toamna procentul celor care declarau era mai mare decat acum.
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Testele PCR nu pot fi folosite pentru DIAGNOSTICARE. Sunt mari cercetatori in medicina care explica detaliat de ce. Informati-va. In primul rand nu sunt calibrate pentru covid. Nr. de cicluri folosite sunt uriase. Se folosesc 40 - 45 cicluri, cand peste 20 de cicluri dau rezultate fals pozitive. Apoi testele PCR nu sunt foarte specifice. Orice gena sau parte din gena de la orice virus gripal da rezultat pozitiv. Voi nu vedeti ca a "disparut" gripa sezoniera? Toate cazurile de gripa sunt trecute acum la Covid. Informati-va de pe net, doctorii care contrazic varianta oficiala sunt CENZURATI de mass-media si social-media. Este o uriasa campanie de DEZINFORMARE la nivel global. GANDITI. CITITI. Nu ascultati doar ce auziti la tembelizor. Sunt minciuni.
Raspunde

Principele de Poplaca

Acum 3 ani

Gripa sezoniera a disparut (nu chiar, au fost foarte putine cazuri) datorita mastilor, distantarii, igienei superioare și lockdown urilor
Raspunde

Logica

Acum 3 ani

Logica nu s-a inventat la voi in Poplaca, printisorule...nici ganditul cu capul propriu, se pare. Ce masti speciale aveti voi acolo sa selecteze si sa nu lase gripa si sa lase covidul (care este tot o gripa)??? Pe cuvant, pe unii, propaganda oficiala i-a tampit de-a dreptul. Oamenii nu mai sunt in stare sa gandeasca cu capul lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus