Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Primăria, despre rețeaua auto subterană anunțată de Cîmpean la stadion: e în stadiu conceptual

Primăria, despre rețeaua auto subterană anunțată de Cîmpean la stadion: e în stadiu conceptual

Amenajarea de parcări sub stadionul încă în construcție al Sibiului și coborârea traficului auto în subteran în zonă sunt, deocamdată, doar un concept.

Ca urmare a anunțului făcut de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, referitor la proiectele de remodelare a zonei Stadionului municipal și Sălii Transilvania, Turnul Sfatului a solicitat detalii și Primăriei Sibiu. Instituția care ar fi responsabilă de implementarea unei bune părți din planurile descrise de Cîmpean. Spre reamintire, președinta Consiliului Județean a anunțat nu doar extinderea Sălii Transilvania la o capacitate de 5.000 de locuri, construirea unor noi săli de antrenament și amenajarea unei parcări subterane cu aproximativ 140 de locuri, ci și reconfigurarea amplă a zonei. Adică amenajarea unei noi parcări subterane sub o parte din stadionul municipal și coborârea traficului auto în subteran, astfel încât între sală și stadion să fie create zone pietonale.

Raportat la planurile Consiliului Județean, reprezentanții Primăriei Sibiu sunt mai rezervați. ”În ceea ce privește proiectul anunțat zilele trecute de partenerii din Consiliul Județean, în acest moment amenajările la care se face referire sunt în stadiul conceptual, detaliile tehnice urmând a se stabili în urma studiilor de teren și a documentațiilor tehnice specifice. Pe măsură ce documentațiile se vor concretiza, datele semnificative vor fi făcute publice”, este răspunsul transmis de Primăria Sibiu întrebată de detalii referitoare la posibilele dimensiuni ale parcării de sub stadion, detaliile parteneriatului cu CJ Sibiu și posibilele variante de coborâre a traficului auto în subteran.

Planuri prezentate ministrului

Anunțul despre planurile din zonă a fost făcut de Daniela Cîmpean la finele săptămânii trecute, cu ocazia vizitei ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. ”Noi am prezentat domnului ministru proiectul pe care îl gândim împreună cu Primăria municipiului Sibiu pentru sistematizarea zonei. Proiectul are în vedere amenajarea unei parcări subterane, atât sub Sala Transilvania, cât și sub o parte din stadion. Aceste parcări subterane vor fi conectate între ele, sunt gândite să deservească ambele obiective, în cazul derulării unor evenimente. Proiectul nostru are în vedere traversarea auto subterană, astfel încât între Sala Transilvania și stadion să fie creată o zonă pietonală”, anunța Daniela Cîmpean.

Un proiect relativ asemănător a fost adus într-un stadiu incipient în vremea primarului Klaus Iohannis. Împreună cu o societate de proiectare din Iași, acesta a schițat varianta transformării Pieței Unirii din Sibiu într-un spațiu pietonal și în contextul amenajării acelui Centru de spectacole și conferințe în locul clădirii Teatrului Național ”Radu Stanca”. Pe sub această imensă zonă pietonală, traficul ar fi coborât în subteran din dreptul intersecției cu strada Berăriei pe bulevardul Corneliu Coposu, din intersecția Căii Dumbrăvii cu Milea și Revoluției, din zona vechii Primării pe bulevardul Victoriei și din panta șoselei Alba Iulia (sau din strada Andrei Șaguna). Proiectul a rămas la stadiul de inițiativă.

Citește și CJ și Primăria vor să coboare traficul auto în subteran între Stadion și Sala Transilvania

Sursa foto: captură filmare Con-A

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Habarnista asta de Campeanu in loc de sosele pe sub stadion ar fi bine sa isi miste fundul din birou si sa mearga cu masina de la Tapu la Loamnes dupa care sa demisioneze urgent. Pai daca ala e drum al judetului atunci sa lase Consilul Judetean si sa se apuce de avocatura unde probabil se pricepe.
Raspunde

Radu

Acum 2 luni

Faraonisme , somnul ratiunii naste monstri . Doamnelor sefe de oras si judet cu banii pentru galerii de sobolani puteti face in spatii deschise sali uriase cu parcari si spatii verzi cat cuprinde in margine de oras . Nu mai sufocati Sibiul cu visele voastre marete . Mai bine faceti o parcare subterana pe doua nivele sub " cazarma 90" si ati rezolvat centrul orasului .
Raspunde

Mike Litoris

Acum 2 luni

Sub Piata Mare ar trebui construita o retea de trenuri de mare viteza, asa cum am vazut la Tokyo!
Raspunde

BON

Acum 2 luni

Bună gluma...
Raspunde

Satanael

Acum 1 lună

Metroul ala se face deja la Sibiu. O statie a pasajul de la Andrei Saguna, lta in fata magazinului Dumbrava, a doua e in Parcul Astra linga Farmacia Catena, a treia era sa fie linga Podul Minciunilor, dar au inchis-o, pentru ca Sibiul sa-si pastreze izul medieval de dupa festivalul Berii Cibinfest... Prin grija clarvazatoarei primarite! Pas cu pas, v-am dus de nas!
Raspunde

Parcare

Acum 1 lună

Chiar langa Stadion exista amplasat centrul militar zonal Sibiu cu o bucata semnificativa de teren. Se poate reloca si construi parcare subterana+supraterana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus