Marţi,
28.09.2021
Ploi Scurte
Acum
16°C

Centrul Sibiului, animat de un nou local. Casa Grinda este restaurantul deschis de un sibian întors din străinătate după aproape 20 de ani

Centrul Sibiului, animat de un nou local. Casa Grinda este restaurantul deschis de un sibian întors din străinătate după aproape 20 de ani

Începând de săptămâna trecută,  un nou local a prins viață în centrul istoric al Sibiului. Cunoscută în trecut cu numele de Chic Boutique, „Casa Grinda” este cea mai nouă locație de care atât sibienii, cât și turiștii care trec prin centrul orașului se pot bucura. Noul proprietar al afacerii, Sergiu Negru, este cel care a dat culoare clădirii situate pe strada Moș Ion Roată, numărul 6 din Sibiu.

După aproape 20 de ani petrecuți în afara țării, lucrând tot în domeniul hotelier, Sergiu a decis să se întoarcă în România, să rămână în Sibiu și să înceapă aici o afacere în care să îmbine pasiunea sa cu dorința de a transforma un loc cu atât de mult potențial într-un popas pentru locuitorii și pentru turiștii care ne vizitează orașul.

„Eu am fost plecat aproximativ 20 de ani și am activat în Dubai în domeniul hotelier. Cumva întâmplător am aflat de posibilitatea de a cumpăra locația și m-am bucurat că pot practica în continuare în acest domeniu”, povestește acesta.

Denumirea a fost aleasă în strânsă legătură cu design-ul interior al locației, aici fiind amplasate mai multe grinzi din lemn. „Înaintea noastră, aici a funcționat o pensiune, Chic Boutique. Am cumpărat tot ce înseamnă pensiune, restaurant și terasă. I-am schimbat numele și am trecut de la Chic Boutique la Casa Grinda, ideea de numele venind de la mai multe grinzi care sunt amplasate în interiorul locației și chiar în una din camere”, explică Sergiu.

Atmosfera caldă și intimă a terasei, decorată cu mese și scaune de culoare albastră nu au cum să nu atragă atenția odată ce ai trecut de pasajul scărilor. De asemenea, decorul din interiorul restaurantului, lemnul pictat cu diferite peisaje din Sibiu și mesele pe care este inscripționat cu atenție și migală textul „Casa Grinda -1401” sunt doar câteva dintre detaliile care fac din locație una care merită vizitată. Totodată, cei care doresc să găsească un loc de cazare în centru, aproape de toate obiectivele turistice ale orașului pot rămâne peste noapte cazați aici, locația dispunând de zece camere duble.

„Am refăcut partea de restaurant, partea de pensiune a rămas oarecum aceeași, am făcut doar unele mici modificări, păstrând schema de culori care era înainte”, detaliază Sergiu Negru.

În ceea ce privește partea de restaurant, noul local prezintă o varietate de feluri de mâncare astfel încât să satisfacă majoritatea gusturilor iubitorilor de gastronomie, îmbinând ideea de bucătărie balcanică cu cea de bucătărie românească reinterpretată. Supa cremă de ardei copt, supa de salată cu paparadă și slănină, frigăruia de berbecuț sau cea de păstrăv sunt doar o parte din preparatele pe care oamenii le pot încerca la Casa Grinda.

De asemenea, în fiecare joi, de la ora 19, cei de la Casa Grinda își propun să organizeze seri de folk pentru a crea o atmosferă specială pentru clienții lor.

Toți cei care doresc pot urmări activitatea locației pe pagina de facebook Casa Grinda.

Comentarii

2 comentarii

Gigi contra

Acum 2 luni

Inca unul care vrea sa ne ia banii!
Raspunde

Florin

Acum 2 luni

Felicitari pt initiativa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus