Duminică,
12.05.2024
Partial Noros
Acum
13°C

VIDEO Cum va arăta autostrada dincolo de Boița. Contract de un miliard de euro

VIDEO Cum va arăta autostrada dincolo de Boița. Contract de un miliard de euro

La un an de la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă dintre Boița și Cornetu (județul Vâlcea) au fost date publicității simulări video ale viitorului traseu de mare viteză.

Animațiile video au fost realizate în cadrul contractului semnat în februarie 2022 între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și asocierea de companii turcești Mapa Insaat Ve Ticaret AS - Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret. Sectorul încredințat prin acest contract are o lungime de 31,33 de km, în continuarea tronsonului aflat acum în construcție între Sibiu și Boița.

Contractul are o valoare de 4,2 miliarde de lei, la care se adaugă TVA. Conform graficului inițial, asocierea de firme turcești ar avea termen până în august să finalizeze proiectul tehnic al celor 31,33 de km de autostradă, după care termenul alocat execuției propriu-zise este de patru ani și două luni.

Potrivit anunțurilor făcute de autorități la semnarea contractului, pe acest sector de autostradă urmează să fie construite 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 metri şi 1.590 metri (lungime totală de 4.920 m), un ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret, panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localităţi sau de arii protejate şi aliniamente de arbori în dreptul localităţilor, pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.

Animațiile grafice ale viitoarei autostrăzi au fost date publicității de către Ercan Geçim, un topograf turc, și redau simulări ale tronsonului cuprins între Cornetu și Boița, sector pe care autostrada va avea aproximativ același traseu cu al actualului drum național 7.

Citește și VIDEO Cum va arăta autostrada dincolo de Boița. Contract de un miliard de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Petru

Acum 2 ani

O sa fie o lucrare extraordinar de mare ca anvergura, insa turcii au demonstrat in tara lor si nu numai ca au capacitatea de a construi bine. Doamne ajuta sa o faca si aici!
Raspunde

Dani

Acum 2 ani

Daca se misca ca pe Sibiu-Boita, avem sperante... :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus