Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Știrile Zilei - 30 mai

Știrile Zilei - 30 mai

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, a sosit astăzi la Sibiu pentru a lansa cel mai mare proiect european transnațional de restaurare a peisajelor forestiere. ThinkForest este cel mai mare proiect de reîmpădurire din Europa. Prințul Charles a vorbit în română la Sibiu, „gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, le-a spus prințul celor prezenți la Sala Thalia, aleși pe sprânceană de organizatorii evenimentului.

La mai bine de doi ani de la consultarea publică a documentației urbanistice elaborată pentru ridicarea a două blocuri pe strada Bahluiului, la marginea parcului Sub Arini, administrația locală a publicat raportul consultării. Ca urmare a sutelor de sibieni care s-au manifestat în scris împotriva proiectului, Primăria a decis să ceară redepunerea proiectului în comisia de specialitate.

Autorecenzarea s-a încheiat, recenzorii vor trece în curând din poartă în poartă ca să recenzeze și leneșii. Trei localități s-au remarcat în procesul de autorecenzare în județ, Racovița, Ludoș și Sadu fiind aproape de 90% procent de autorecenzare în timp ce Merghindeal și Moșna n-au trecut nici măcar de 20%.

100 de milioane cheltuiți pe 33 de kilometri între Slimnic și Păuca. Lucrările au fost încheiate în 2021, Consiliul Județean a returnat constructorului Strabag cea mai mare parte a garanției, după care drumul s-a rupt „de la ploi” iar acum se caută 1 milion de euro pentru reparații. Ciudățenia situației vine, însă, de la prognoza meteo. Consiliul Județean zice că a plouat de a rupt drumul în primăvara anului trecut, cei din Păuca spun că a plouat în septembrie.

Profesorul de matematică Martin Bottesch, cel care a condus Consiliul Județean Sibiu timp de opt ani, va primi Ordinului de merit al Republicii Federale Germania. Distincția îi este acordată lui Martin Bottesch ”pentru merite excepționale de-a lungul întregii sale activități profesionale”

Sibiul este pe locul 7 în țară la nivelul chiriilor practicate, dar pe locul II la creșterea de pe primul trimestru al acestui an. În primele 3 luni, chiriile din municipiu au crescut cu aproape 12%, cea mai mare creștere din țară după Cluj.

27 de firme și 6 producători au fost verificați de OPC în ultima perioadă. Bilanțul: 22 de amenzi, 203.000 de lei și 33 de avertismente.

De 1 iunie, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Sibiu eliberează pașapoarte doar pentru minori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 492

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus