Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Un preț la raft, la casa de marcat alt preț și dulciuri expirate cu peste zece zile. Ce au mai descoperit inspectorii Protecției Consumatorului la Sibiu

Un preț la raft, la casa de marcat alt preț și dulciuri expirate cu peste zece zile. Ce au mai descoperit inspectorii Protecției Consumatorului la Sibiu

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu a fost invitat să prezinte în cadrul unei ședințe găzduită marți de Prefectura Sibiu un raport privind activitatea pe ultima lună, în special în ceea ce privește piețele agroalimentare, târguri și oboare din județ.

Conform comisarului șef Amalia Cindrea, în luna aprilie ”s-au verificat un număr de 27 operatori economici societăți comerciale și șase producători pe raza județului Sibiu, care au fost găsiți cu abateri de la legislația protecției consumatorilor și s-au aplicat 22 amenzi contravenționale în valoare totala de 203.000 lei și 33 avertismente”.

Spre exemplu, inspectorii Protecției Consumatorului au descoperit nereguli precum: ”afișarea la raft a unui preț, iar la casa de marcat alt preț”, ”dulciuri expirate cu peste zece zile față de data limită recomandata de producător”, ”oua preambalate în ambalaje deteriorate, umede, ouă sparte” și ”crenvurști, cabanos , untură de porc preambalate în pungi, respectiv caserole cu lipsă informații gramaj, alergeni, valori nutriționale, condiții de păstrare”.

Raportul complet urmează să fie prezentat de Amalia Cindrea în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți.

Între timp, raportul menționat mai precizează și alte nereguli descoperite, precum: ”patiserie tradiționala cu lipsă informare completa, corectă și precisă în etichetele produselor”, ”lipsă traducere în limba română a mențiunilor de pe etichetă sau ambalaj, la produse din import sau achiziții intracomunitare” și ”carne și preparate din carne specifice sărbătorilor expuse la comercializare cu preț redus fără informații privind prețul vechi alături de cel nou, precum și perioada promoțională”.

Pe lângă cele amintite mai sus, inspectorii Protecției Consumatorului au dispus oprirea definitivă de la comercializare pentru 3,5 kg de produsele expirate sau neconforme în valoare de 82.56 lei.

Separat, au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate 232.2 kg în valoare de 5.373.1 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Ești precaut, sau ești prost...Vorba vicleanului Iohannis.
Raspunde

Octavian

Acum 2 luni

Dați numele magazinelor,agenților economici unde sau găsit nereguli...altfel aveți aceeași vină de ai proteja pe aceștia..doar și consumatorii îi pot sancționa dacă nu mai cumpără de la ei,legislație de cacao d na Cindrea,vax,frecție la un picior de lemn.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

In haznaua Romania nimeni nu mai publica nume de firme, magazine si agenti economici ilegali cu justitie mafiota si corupta confirmata de MCV unde cu relatii sau pentru cativa euro pot mitui onoratele instante si platesc despagubiri de miliarde euro pentru defaimare si falimentare.
Raspunde

Un CLient

Acum 2 luni

Carrefour- Auchan-Kaufland -lidl. La orice oră și în orice zi aș putea găsi nereguli în aceste magazine (cel puțin în primele 2 este dezastru!) .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus