Miercuri,
17.08.2022
Ceata
Acum
15°C

Știrile zilei - 5 august

Știrile zilei - 5 august

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • Record de trafic pe Aeroportul Sibiu. Luna iulie a fost cea mai bună lună a aeroportului sibian ca număr de pasageri, chiar mai bună decât perioada premergătoare pandemiei Covid. Aproape 75.000 de pasageri au trecut prin terminalul aeroportului în luna care tocmai s-a încheiat. Pe primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat mai mulți pasageri decât în tot anul trecut.
  • Antibioticele sunt tot mai greu de găsit în farmaciile sibiene. Din lipsa antibioticelor, medicii se văd nevoiți în repetate rânduri să schimbe rețetele, în funcție de medicamentele disponibile pe piață. Zinat și Augmentin, de exemplu, sunt aproape imposibil de găsit în această perioadă.
  • Eduard Gabriel Böhm este sibianul care, raportat la vârsta lui, are cele mai multe donări de sânge din județ. La cei 33 de ani ai săi are deja 74 de donări, în ultimii trei ani ajungând și la nouă donări pe an. Peste 200 de oameni au fost ajutați cu sângele donat de el.
  • Biserica din Hoghilag va fi restaurată parțial și conservată de voluntarii „Ambulanței pentru monumente”. Clădirea de cult este menționată încă din anul 1446 dar este destul de degradată. Se lucrează acum la acoperiș, astfel încât biserica să poată intra în conservare până vor începe acțiunile de restaurare.
  • 125 de metri cubi de lemn confiscați și amenzi de peste 55.000 de lei rezultate din o acțiune de control realizată de polițiști de la Ordine Publică, lucrători ai Gărzii Forestiere și reprezentanți ai Romsilva.
  • În ultimele 24 de ore s-au consemnat 520 de cazuri noi de infectare, cel mai mare număr din 18 februarie, sfârșitul valului cinci pandemic. O femeie de 69 de ani, decedată la Spitalul din Cisnădie în cursul zilei de ieri este decesul cu numărul 1901 de la începutul pandemiei.
  • Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a celei de-a treia probe a competiției sportive Sibiu Triathlon Challenge 2022, respectiv bicicleta, în cursul zilei de duminică traficul rutier pe DJ 106A și DJ 106D va fi restricționat, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. În articol vedeți care sunt restricțiile complete.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 405

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus