Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Știrile zilei - 20 septembrie. Cele mai periculoase locuri din Sibiu, cursuri de dimineață la Ferdinand, cine cântă la Artmania

Știrile zilei - 20 septembrie. Cele mai periculoase locuri din Sibiu, cursuri de dimineață la Ferdinand, cine cântă la Artmania

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 20 septembrie

Prima școală care mută cursurile de dimineață

Lucrările de extindere la Școala Ferdinand s-au încheiat iar toate cursurile au fost mutate de dimineață. Acesta e motivul pentru care a crescut numărul de elevi înscriși în această școală, crede directorul unității de învățământ. Ultima unitate care a reușit, în Sibiu, performanța de a-și muta definitiv cursurile într-un singur schimb a fost Școala Gimnazială Nr. 13. În 2016.

A 11-a zi pe Via Transilvanica

Traian Deleanu a ajuns, după 11 zile de pedalat, în județul Sibiu. Cei doi cicliști au plecat de la Putna și se îndreaptă spre Drobeta Turnu Severin. „După trei zile de pauză (dintre care două forțate de vreme și de reparațiile necesare bicicletelor) am reluat pedalatul pe Terra Saxonum (Ținutul Sașilor) de la Sighișoara și până la Copșa Mare”.

Ornamente pentru înlocuiri

Când toată lumea plănuiește economii la consumul de curent pe perioada iernii, Primăria Sibiu se pregătește să cheltuie peste 100.000 de lei pentru înlocuirea celor defecte. 370 de ghirlande, și anume.

Cele mai periculoase zone din Sibiu

Gara, Parcul Subarini și centrul istoric. Adică cele mai „umblate” zone din Sibiu. Cel puțin asta au răspuns persoanele chestionate de A.L.E.G. Sondajul a fost realizat duminică, în cadrul Street Delivery iar trecătorii au fost invitați să marcheze pe hartă locurile din oraș în care s-au simțit în nesiguranță.

Prima Shopping Center se extinde

Până la finalul anului viitor, Prima Shopping Center estimează o creștere a spațiului comercial la 80.000 de metri pătrați cu un trafic de 45.000 de vizitatori pe zi. Creșterea este pusă pe seama extinderii pentru care compania dezvoltatoare plănuiește să investească 30 de milioane de euro.

Încă un monument în circuitul turistic

Cel mai nou monument reabilitat în județul Sibiu se află în Ruja, localitate componentă a orașului Agnita. Este vorba despre Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificate, astfel că monumentul istoric va putea fi inclus printre obiectivele turistice importante ale județului.

Cine cântă la Artmania 2023

Emperor, unul dintre pionierii symphonic black metal-ului și nume iconic al scenei internaționale, alege ARTmania Festival pentru a susține primul show în România. Iar SAMAEL, pionier al genului industrial black metal, se alătură, împreună cu Pain Of Salvation, line-up-ului festivalului care va avea loc între 28 - 30 iulie 2023 la Sibiu.

A nins la Bâlea

Prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş a adus un strat de patru centimetri de zăpadă pe Transfăgărăşan şi în zona turistică Bâlea Lac. Iarna e aici.

Concurs de downhill la Păltiniș

În acest weekend are loc la Arena Platoș Păltiniș un concurs de coborâre cu bicicleta pe unul dintre traseele amenajate ale complexului. Arena DH are loc între 24-25 septembrie, iar formatul este de downhill clasic individual, contra cronometru. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus