Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Știrile zilei - 24 noiembrie. Gata cu infrastructura, încep investițiile în distracție, prima probă de asfalt pe pista de pe malul Cibinului, cu 300 de lei mai puțin dacă circulați cu autobuzul

Știrile zilei - 24 noiembrie. Gata cu infrastructura, încep investițiile în distracție, prima probă de asfalt pe pista de pe malul Cibinului, cu 300 de lei mai puțin dacă circulați cu autobuzul

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

Gata infrastructura, începe distracția

Odată cu finalizarea marilor lucrări de infrastructură, trecem la diversificarea ofertelor de petrecere a timpului liber pentru sibieni. Primarul Astrid Fodor a comentat, astfel, includerea pe ordinea de zi a Consiliului Local a două proiecte referitoare la parcul de distracții din Dealul Gușteriței și la construcția Parcului Tilișca.

Prima probă de asfalt pe pista de pe malul Cibinului

Aproximativ trei sferturi din traseul viitoarei piste de biciclete de pe malul Cibinului sunt betonate. Pe o mică porțiune au fost făcute și primele teste de asfalt. La fel ca ultimele investiții din Sibiu în infrastructura de biciclete, și această pistă va avea culoarea verde.

O săptămână de evenimente la inaugurarea stadionului

Primăria Sibiu pregătește un program mai vast pentru a marca inaugurarea Stadionului Municipal Stadion, care va culmina cu primul meci jucat de FC Hermannstadt pe data de 10 decembrie. Primarul Astrid Fodor a declarat că „în 2-3 zile acesta va fi public”.

Cu autobuzul, cu 300 de lei mai ieftin

Reprezentanții companiei de transport în comun a Sibiului, Tursib SA, au publicat joi o analiză în care compară costurile deplasării la serviciu cu autobuzul și cu mașina personală. Analiza Tursib spune că utilizarea transportului în comun ar aduce o economie de minim 300 de lei pe lună.

Acuzații politice în Consiliul Local

Viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, a acuzat un partid politic de folosire a resurselor administrative ale municipalității în scop de promovare politică. Aceasta nu a dorit să precizeze la ce partid se referă.

Sibiul, „campion” la familii marginalizate

1.355 de familii marginalizate sunt în județul Sibiu, cele mai multe din toate județele țării, arată un raport al Consiliului Economic și Social (CES), care face referire la datele Ministerului Muncii. După Sibiu, județele cu cele mai multe familii marginalizate care locuiesc în condiții precare sunt Olt (850), Mureș (761) și Bihor (722).

136 de milioane prin PNRR

Primăria Sibiu anunță aprobarea unei finanțări nerambursabile în valoare de 136 de milioane de lei pentru eficientizarea energetică a 26 de clădiri publice și private. Printre clădirile publice se numără Școala nr. 25, școala N. Iorga, școala Regele Ferdinand sau Colegiul Național O. Goga. 

6 săptămâni fără mașini în cimitir

Aleea centrală din cimitirul municipal Sibiu - Aleea Eroilor Revoluției 1989 - a intrat de 3 zile în reabilitare, investiția având ca scop amenajarea facilitării accesului în zonă printr-o infrastructură modernă de dezvoltare urbană integrată într-un mediu natural durabil.

Finala Wacken Metal Battle la Sibiu

Faza Națională a Concursului Wacken Metal Battle va aduce la Sibiu cele mai apreciate trupe autohtone cât și formații din afara țării. Finala națională a competițieI va avea loc vineri, 25 noiembrie 2022, iar ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, este rezervată trupelor invitate. Locul de întâlnire al trupelor este Oldies Pub.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus