Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

„La ora actuală nu mai putem privi individual Zona Industrială Vest”. Șef patronat, despre noul pol de dezvoltare al Sibiului

„La ora actuală nu mai putem privi individual Zona Industrială Vest”. Șef patronat, despre noul pol de dezvoltare al Sibiului

Zona Industrială Vest a Sibiului nu mai trebuie privită individual. Noul pol de dezvoltare al Sibiului trebuie să fie Zona Metropolitană, consideră președintele Patronatului Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii  - IMMpact, Adrian Rada.

Adrian Rada a vorbit despre dezvoltarea Zonei Industriale Vest și conectarea acesteia cu orașul, precum și despre modul în care această zonă se dezvoltă în cadrulunui scurt interviu acordat pentru Turnul Sfatului.

„Deja la ora actuală nu mai putem să privim individual Zona de Vest. Cred că trebuie să privim zona metropolitană. Pentru că, având poluri de dezvoltare la ora actuală, nu mai putem să discutăm de ceva punctual. Din acest punct de vedere, trebuie să vedem în ce măsură la ora actuală ca și concept are o gândire sănătoasă de dezvoltare.

Zona de Vest a aduce oameni din tot județul la muncă. În același timp, Zona de Vest, știm, creează o problemă de urbanism și mobilitate, afectând o anumită comunitate. În ce măsură zona metropolitană se va dezvolta, ca să asigure și partea care ține de social, de urbanism, și partea economică, și partea administrativă. Și atunci trebuie cumva gândite lucrurile într-o altă formă din punctul meu de vedere”, crede președintele IMMpact Sibiu, organizație înfiintată în anul 2019.

Rada mai consideră că acest spațiu trebuie extins.

„Mi se pare foarte bună inițiativa de zonă metropolitană; cu un management bun cred că o să avem o dezvoltare sustenabilă. Nu mai privesc zona de vest ca și pol de dezvoltare; privesc zona metropolitană ca și pol de dezvoltare al Sibiului”, a punctat șeful patronatului județean al IMM-urilor.

Citește și: În județul Sibiu există dorința de a înființa parcuri industriale și logistice. Șef patronat: Lucrurile trebuie măsurate, cât de mare faci un parc industrial?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Rotariu

Acum 2 luni

Adevarat, dar utopic, ca initiativa mea de a intreba un specialist in turismul EU cum poate pune turismul in cartierul Arhitectilor. El putea, noi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus