Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Știrile zilei - 5 decembrie. Sibienii sunt invitați să vadă noul stadion, la OCPI se parchează pe zona verde, bicicletele intră la iernat

Știrile zilei - 5 decembrie. Sibienii sunt invitați să vadă noul stadion, la OCPI se parchează pe zona verde, bicicletele intră la iernat

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

”Terenul este al Statului Român”

Răspunsul unor funcționari publici la simpla întrebare: „de ce parchează pe spațiul verde?”. E un singur petic de spațiu verde amenajat în curtea Cadastrului sibian dar chiar și așa, e folosit constant ca și parcare. Ce mai spun cei de la OCPI despre situația semnalată, puteți citi cu ochii voștri

Sibienii sunt invitați să vadă noul Stadion al Sibiului

Sibienii sunt invitați miercuri, 7 decembrie,  între orele 10 - 20, să viziteze Stadionul Municipal, în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise. Doritorii vor fi invitați într-un tur ghidat de echipe de voluntari, cu plecare din 15 minute în 15 minute, de la intrarea în Stadion dinspre str. O. Goga.

S-a deschis patinoarul din Sub Arini

Iubitorii de patinaj din Sibiu au la dispoziție mai multe variante atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber pe gheață. Weekend-ul trecut s-a deschis patinoarul din Sub Arini, iar patinoarele din Piața Mare și Cisnădie îi așteaptă pe sibieni cu patinele pregătite. Vezi în articol care sunt prețurile și programul patinoarelor din Sibiu și Cisnădie.

Bicicletele Sibiu Bike City intră la iernat

Bicicletele Primăriei intră în depozit până la primăvară. Din aprilie, sistemul a fost utilizat de aproape 70.000 de ori. Ele vor fi ridicate de pe domeniul public între 5 și 9 decembrie

Sabin Luca nu a depus un nou proiect pentru Brukenthal

Ministerul Culturii a emis în 15 septembrie un ordin de ministru prin care conducerea interimară a Muzeului Național Brukenthal îi revenea lui Alexandru Constantin Chituță și care aproba reluarea privind organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management al directorului Sabin Adrian Luca. Termenul de depunere al noului proiect a fost data de 6 noiembrie, însă potrivit informațiilor transmise de Ministerul Culturii, Sabin Luca nu a depus un nou proiect.

12,5 milioane lei, energia Consiliului Județean pentru 2023

Consiliul Județean Sibiu vrea să obțină cel mai bun preț al energiei electrice de pe piața concurențială pentru toate instituțiile din subordine, șapte primării și o școală. În acest sens, instituția a lansat o licitație de achiziție a serviciului de furnizare a electricității pentru o perioadă de un an.

ULBS vrea venituri mai mari din închirierea spațiilor

ULBS a actualizat tarifele pentru închirierea spațiilor sale – săli de conferințe și aule studențești – precum și a spațiilor de cazare pe care le deține în municipiu și în Păltiniș. Spațiile de cazare devin mai scumpe față de tarifele aprobate în 2021. E vorba despre gestionarea spațiilor conform principiului autonomiei universitare în vederea acumulării de venituri proprii la bugetul instituției, explică reprezentanții ULBS.

Arpașu, gazdă bună pentru ucrainieni

Arpașu de Jos este comuna din județul Sibiu care găzduiește cei mai mulți ucraineni, refugiați din calea războiului. Au ajuns destul de rapid primii refugiați în comună, iar apoi au venit și alții. Acum se poate vorbi de o micro-comunitate care încet se integrează în comunitatea de aici.

Grădiniță din Sibiu, cu 12 copii cu deficiențe grave și un asistent care vine o singură zi

Majoritatea grădinițelor din Sibiu nu au un medic titular, iar unele dintre ele nu au niciun fel de cadru medical în cabinetele lor. De multe ori medicii și asistentele din sistemul de învățământ trebuie să se împartă la mai multe unități școlare aflate la adrese diferite pentru a acoperi lipsurile. Aceeași situație e și la Grădinița 26.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus