Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

600 de arbori și peste 2000 de arbuști sunt plantați în cel mai nou parc al Sibiului. Hidroînsămânțarea cu gazon, în premieră

600 de arbori și peste 2000 de arbuști sunt plantați în cel mai nou parc al Sibiului.  Hidroînsămânțarea cu gazon, în premieră

În parcul Tilișca a început plantarea de arbori, arbuști și plante perene, anunță Primăria Sibiu pe pagina de facebook. Potrivit autorităților, aici se vor planta 600 de arbori, peste 2000 de arbuști și plante perene, precum și 1.300 de metri liniari de gard viu.

O echipă de 80 de oameni este angrenată în această activitate. Dintre arbori, se vor planta cireși și peri ornamentali, Ginko, pini, brazi argintii, stejari, mesteceni, arini, cedri argintii și mai multe specii de arțari.

„După plantarea acestora, se va pregăti terenul pentru hidroînsămânțarea cu gazon, o procedură în premieră în Sibiu care constă în amestecarea semințelor de gazon, a fertilizatorilor, mulch-ului și a agentului de fixare împreună cu apa și pulverizarea acestora pe sol, pentru o mai mare eficiență și rezultate mai bune,” explică reprezentanții municipalității.

Valoarea totală a obiectivului de investiții a ajuns la 23.4 milioane de lei, cu TVA inclus. 

În anul 2020 Municipiul Sibiu a contractat serviciile de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic pentru proiectul „Crearea unui parc în zona cartierului Tilişca”.

Contractul de execuție a lucrărilor de amenajare a parcului Tilișca a fost semnat în 26 octombrie 2020 cu asocierea Total NSA AG Construct SRL - ECO Garden Construct SRL și Hentza Business SRL pentru suma de 12,9 milioane de lei (cu TVA inclusă).

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data 30 iunie 2021. De atunci, prețul parcului s-a scumpit de trei ori, în octombrie 2021, ianuarie și aprilie 2022. Astfel, costul total a crescut de la 12,9 milioane de lei cu TVA inclus la 23,4 milioane de lei cu TVA, cât prevede noul proiect de hotărâre.

Parcul trebuia finalizat în luna noiembrie, conform termenelor asumate inițial.

într-un răspuns oferit recent ziarului Turnul Sfatului, reprezentanții primăriei au arătat că temperaturile ridicate din această toamnă nu au permis plantarea copacilor, motiv pentru care va fi semnat un act adițional.

”Termenul contractual pentru finalizarea acestor lucrări este sfârșitul lunii noiembrie 2022. Cu toate acestea, având în vedere temperaturile ridicate din ultimele săptămâni, amenajarea peisagistică a parcului nu s-a putut realiza pentru că standardele tehnice indică necesitatea efectuării plantărilor în perioada mai rece, în care vegetația este în repaus. Prin urmare, va fi încheiat un act adițional pentru a prelungi termenul contractual astfel încât contractantul să poată realiza și această activitate, esențială pentru amenajarea noului parc”, au explicat oficialii Primăriei Sibiu.

Citește și Cum arată noul parc al Sibiului, care se apropie de finalizare: Fântână arteziană cu priveliște, loc de belvedere și mini-piscină pentru copii

foto Primăria Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Alex

Acum 1 an

Frumos
Raspunde

Ok, dar

Acum 1 an

pe cand un parc adevarat in Sibiu nu peticul asta de pamant la marginea orasului ? Hai cu tot campsorul parc ca sa marim suprfata de spatiu verde pe cap de locuitor - la care suntem ultimii din Europa!
Raspunde

Chirica

Acum 1 an

Campsorul e alcatuit din terenuri proprietate privata. Nu e la cheremul primariei ce sa faca acolo.
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Vax, când o să se trezească emila elzorabă, o să vă explice cum nu poate compensa asta sălciile uscate și găunoase de pe Cibin
Raspunde

Razvy

Acum 1 an

eu caut un teren in sibiu dar preturile sunt exagerate, 500mp sunt peste 10k euro si nici nu gasesti on sibiu. imi fac cotet in pom la anul /?
Raspunde

Parere

Acum 1 an

Multe zone din Sibiu nu au parcuri. In zona respectiva sunt deja citeva: Sub Arini, Dumbrava. Oare citi din Arhitectilor, Hipodrom sau V Aron vor folosi parcul nou? Si nu pot uita ca este deasupra gunoiului depozitat, parc facut la un cost de 25 milioane ron, cost publicat in TS.
Raspunde

Vasile

Acum 1 an

Pentru arhitectilor sa le faca primaria Cisnadie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus