Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Știrile zilei - 13 decembrie. Guvernul lasă Sibiul fără bani, 9 milioane pentru fosta bază Tursib, toți medicii chemați să identifice copiii bolnavi

Știrile zilei - 13 decembrie. Guvernul lasă Sibiul fără bani, 9 milioane pentru fosta bază Tursib, toți medicii chemați să identifice copiii bolnavi

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Guvernul lasă municipiul Sibiu fără bani.

Situat în rândul orașelor cu o situație financiară foarte bună, Sibiul se vede pus în dificultate ca urmare a faptului că Guvernul României nu a mai rambursat banii din fondurile europene accesate de Primărie. Sumele datorate de București Sibiului au ajuns să depășească echivalentul a 21 de milioane de euro.

”Atentat la viața locuitorilor”

La începutul lunii octombrie, Primăria Sibiu anunța pe site-ul propriu că așteaptă punctele de vedere ale sibienilor cu privire la elaborarea planului urbanistic zonal care va determina ce se poate construi și cum pe terenul din capătul străzii Ovăzului, în cartierul Turnișor, chiar pe malul râului Cibin.

9 milioane pentru fosta bază Tursib

44,8 milioane de lei, fără TVA, este prețul stabilit între Primăria Sibiu și Tursib SA pentru vânzarea a 2,7 ha de teren din fosta autobază de pe Calea Dumbrăvii. Prețul a fost stabilit după ce, în vara acestui an, Consiliul local a aprobat demararea procedurilor în vederea achiziției terenului pe care zeci de ani au fost parcate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele operate de-a lungul timpului de către Tursib. 

Toți medicii, trimiși să identifice copiii bolnavi

Chiar dacă nu toți părinții sunt mulțumiți sau înțeleg ce se întâmplă, în școlile și grădinițele din Sibiu triajul epidemiologic se face zilnic, de către toți medicii și asistentele angajate în sistemul de educație, inclusiv de cei stomatologi. 

Concurs: câștigă 4 pachete Gold la Revelionul Armonia

Nu ți-ai făcut încă planurile de Revelion? Ce zici de 4 bilete gratuite la cea mai tare petrecere dintre ani, Revelionul Armonia Disco & Retro ce va avea loc la Redal Expo?

Interviu cu consulul Germaniei la Sibiu

În acest an s-au împlinit 30 de ani de parteneriat româno-german, eveniment marcat și la Sibiu în cadrul mai multor întâlniri și serbări. Tot în acest an, la Sibiu a împlinit un an de activitate noul consul al Republicii Federale Germania, Kerstin Ursula Jahn, care și-a început misiunea în iulie 2021

Topul firmelor cu acționariat austriac din Sibiu

În județul Sibiu activează aproape 100 de companii cu acționariat 100% austriac, în cadrul cărora muncesc peste 2.000 de angajați. Companiile cu acționariat austriac din Sibiu nu vor să aprecieze decizia Vienei de a nu susține aderarea României la Spațiul Schengen.

Dimitrie Anghel, pe un singur sens

Din după amiaza zilei de marți, 13 decembrie, pe strada Dimitrie Anghel se modifică sistemul de circulație, anunță Primăria Sibiu. Decizia a fost luată pentru fluidizarea circulației în zona Calea Dumbrăvii - Stadionul Municipal Sibiu, odată cu finalizarea lucrărilor la aceste obiective de investiții.

15 piloți sibieni, premiați la Gala Campionilor 

La începutul lunii decembrie a avut loc, la Opera Națională din București, Gala Campionilor a Federației Române de Automobilism Român (FRAS). În cadrul acestei gale au fost premiați cei mai buni piloți ai competițiilor naționale, iar Sibiul a excelat.

Spectacol de datini și obiceiuri de Crăciun, la Gura Râului

Primăria Gura Râului invită sibienii la spectacolul de datini și obiceiuri de Crăciun „La toată casa-i lumină!”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, la ora 18, la Centrul Cultural Ioan Macrea din Gura Râului.

Carte despre zidul lui Perjovschi

„Dan. Perjovschi. The Horizontal Newspaper. A School of Text and Image” este titlul unui volum dedicat „Ziarului Orizontal” de pe zidul Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, îngrijit de câțiva ani de artistul Dan Perjovschi. Cartea va fi lansată pe data de 16 decembrie, ora 18:00, la Centrul Cultural Habitus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus