Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Știrile zilei - 13 ianuarie. Dispar grădinile de lângă blocuri, aviz pentru parcarea din Piața Gării, val de distrugeri în autobuzele Tursib

Știrile zilei - 13 ianuarie. Dispar grădinile de lângă blocuri, aviz pentru parcarea din Piața Gării, val de distrugeri în autobuzele Tursib

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Ce nelămuriri au constructorii față de noul spital județean. 480 de întrebări

Nouă constructori au solicitat Consiliului Județean să prelungească termenul de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de atribuire a celui mai mare contract scos la licitație în istoria Sibiului. 480 de întrebări și-au primit răspunsurile în prima rundă de clarificări date publicității pe subiectul proiectului noului spital județean. Detalii aici.

Sfârșitul unei epoci. Dispar grădinile de lângă blocuri

Primăria Sibiu a angajat două firme să demoleze toate construcțiile ilegale din jurul blocurilor, de la gărdulețe, bănci și măsuțe de terasă, până la garaje, căsuțe de vacanță și grădini de zarzavaturi. Sibienii vizați spun că de mai bine de 40 de ani de când locuiesc în zonele respective nimeni de la primărie nu a plantat o floare sau un fir de iarbă, ei au amenajat din dorința de a trăi într-un loc frumos. Detalii aici.

Șef nou la Urgențe

Medicul Bogdan Csillag este noul șef al UPU Sibiu. Acesta a obținut un punctaj de 332 de puncte, în condițiile în care minimul pentru promovare era de 200 de puncte. De asemenea, medicul a fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru această funcție. Este medic primar ATI - UPU - SMURD Sibiu. Detalii aici.

Val de distrugeri în autobuzele Tursib

Reprezentanții conducerii companiei de transport în comun a Sibiului fac apel la sibieni, după ce în ultima vreme s-a înregistrat un val de distrugeri în autobuzele care circulă prin oraș. Huliganii vizează în special autobuzele noi. Detalii aici.

Un nou prorector, până la sfârșitul lunii

Consiliul de Administrație al ULBS a aprobat calendarul desemnării unui nou prorector care să se ocupe de administrare și dezvoltare organizațională, pentru a-l înlocui pe Adrian Pascu, care a demisionat după ce a aderat la PSD. Detalii aici.

Aviz favorabil pentru parcarea din Piața Gării

Proiectul viitoarei parcări subterane din Piața 1 Decembrie 1918 a primit aviz favorabil „cu condiții” din partea Direcției Județene pentru Cultură. Parcarea din Piața Gării va avea trei niveluri: două subterane și unul suprateran, cu o capacitate totală cuprinsă între 350 și 400 de locuri de parcare. Detalii aici.

Spitalul Județean, amendat de DSP

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au transmis rezultatele în urma controlului făcut miercuri, 11 ianuarie, la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Potrivit acestuia, probleme au fost găsite doar la felul în care au fost comunicate decesele cauzate de gripă. Detalii aici.

Scădere a vânzărilor imobiliare în Sibiu

Cu doar 806 tranzacții imobiliare efectuate în luna decembrie 2022, se revine la situația de dinainte de pandemie, atunci când suma tranzacțiilor imobiliare încheiate în județul Sibiu adună sub o mie. În decembrie 2021 erau perfectate 1.110 tranzacții, iar un an mai devreme – 1.141, potrivit datelor ANCPI. Detalii aici.

Micile afaceri: Un tânăr a investit 5.000 de euro într-un mic atelier de reparat telefoane în Sibiu

Să facă ceea ce îi place și să ajute oamenii. Asta și-a dorit Ionuț, un tânăr de 28 de ani, atunci când a decis să-și deschidă o afacere în Sibiu. De aproape doi ani, acesta are un mic atelier în care repară telefoane și calculatoare, locul în care îmbină pasiunea sa cu un lucru care îi aduce o satisfacție și mai mare – ajutorul pe care îl oferă oamenilor. Detalii aici.

Wizz Air renunță la cursele spre Frankfurt de la sfârșitul lunii

Wizz Air a adus noi modificări rețelei sale de rute și renunță la patru rute spre și dinspre țara noastră mai devreme decât programase anterior, una fiind operată pe Aeroportul Sibiu. Astfel, compania low-cost a decis în 10 ianuarie 2023 să suspende de la finalul lunii zborurile regulate zborurile Wizz Air dintre Sibiu și Frankfurt Hahn. Detalii aici.

Cel mai înalt grad al Ordinului „Meritul Cultural”, conferit Teatrului Radu Stanca

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare a unor personalități și instituții de cultură, printre care Teatrul Național Radu Stanca. Detalii aici.

Program nou de vizitare la Județean

Aparținătorii care doresc să viziteze pacienți din Spitalul Clinic Județean au un nou program de vizite, datorat instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă și a rezultatului analizei de risc efectuate de DSP Sibiu. Detalii aici.

Ce facem în weekend?

Deși vremea este mohorâtă, în acest weekend avem parte de mai multe evenimente la care suntem invitați să participăm. Activitățile sunt împărțite atât pentru adulți, cât și pentru copii. Mergem la petreceri, vizionăm spectacole, ne bucurăm de cele mai noi filme și putem vizita chiar și un târg de nunți. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus