Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-5°C

Amenzile date de Poliția Locală Sibiu în anul 2022. Cele mai multe, aproape 5.000, pentru parcări pe trotuar. Peste 4.000 de intervenții ale mașinii de ridicat mașini

Amenzile date de Poliția Locală Sibiu în anul 2022. Cele mai multe, aproape 5.000, pentru parcări pe trotuar. Peste 4.000 de intervenții ale mașinii de ridicat mașini

4.940 de sancţiuni au fost aplicate de polițiștii locali sibieni în anul 2022 pentru parcări neregulamentare pe trotuar, se arată într-un raport de informare al Poliției Locale Sibiu aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Sibiu.

În total, în ceea ce privește contravențiile la regimul rutier, în anul 2022, au fost aplicate 12.232 sancţiuni contravenţionale în sumă de 3.028.695 lei şi 12.260 puncte de penalizare, se arată în raportul amintit.

Citește și VIDEO Primarul Fodor despre parcări și Poliția locală. ”Nu o putem acuza că nu e eficientă. Numai Poliția locală e pe străzi”

Dintre acestea, 4.940 sancţiuni au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 2.116 sancţiuni pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnficaţiei indicatorului "Oprirea interzisă” , 616 sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea la mai puţin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni, 632 sancţiuni pentru oprirea neregulamentară la mai puţin de 25 de metri de intersecţie.

Citește și VIDEO Experiențele repetate ale unui sibian pe trotuarele din centru: ”Sunt nevoit să merg pe carosabil”

De asemenea, au fost aplicate 162 sancţiuni în valoare de 236.000 lei pentru parcare neregulamentară pe locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap, în 55 de incidente fiind aplicată şi măsura complementară de ridicare a autovehiculului.

Citește și Exemplu de bun simț la întâlnirea cu ministrul Daea: Cu parcarea la doi pași, au călărit trotuarul

Peste 4.000 de intevenții ale mașinii de ridicat mașini

Pe parcursul anului trecut, echipajul de ridicări auto a avut 4.003 intervenţii dintre care, în 2.451 dintre cazuri autoturismul a fost ridicat şi transportat la locul de depozitare, în 91 de cazuri autoturismul a fost restituit la faţa locului, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 560 de incidente utilizatorul vehiculului s-a prezentat pâna la finalizare operaţiunii de ridicare, acesta fiind sancţionat contravenţional fără măsura complementară de ridicare auto, în 874 intervenţii autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar 27 de autovehicule declarate abandonate au fost ridicate la solicitarea Seriviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Citește și Sesizați despre un șofer care a parcat în parc, polițiștii locali din Sibiu au ales să mintă

Citește și Opt mașini ridicate de primărie într-o singură seară. Sibienii se ceartă între ei

Citește și 160.000 de euro: Poliția locală Sibiu a cumpărat o nouă mașină de ridicat mașini

8.100 de lei, amenzi pentru cei care au circulat cu căruța la periferia orașului

Polițiștii locali au întocmit 29 procese verbale de contravenţie în sumă de 8.100 lei pentru circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală în Municipiul Sibiu. Astfel de incidente s-au petrecut la periferia orașului, mai arată sursa citată.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus