Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Știrile zilei - 3 februarie. 18 tone de păstrăvi distruse * 100 de milioane investite într-o hidrocentrală pe Valea Oltului * Zi cu declarații politice la Sibiu

Știrile zilei - 3 februarie. 18 tone de păstrăvi distruse * 100 de milioane investite într-o hidrocentrală pe Valea Oltului * Zi cu declarații politice la Sibiu

Cele mai importante subiecte ale zilei în Sibiu:

18 tone de pește distruse

Un focar de septicemie hemoragică virală izbucnit la o păstrăvărie din județul Sibiu a dus la distrugerea a 18 tone de pește. Păstrăvăria din din localitatea Cârțișoara aparține de Regia Națională a Pădurilor Romsilva - Direcția Silvică Sibiu. Detalii aici.

Investiție de 100 milioane de euro într-o hidrocentrală nouă pe Valea Oltului

Președintele Consiliului Județean Vâlcea a anunțat în urma unei întâlniri avută vineri cu Ovidiu Spătari, directorul Sucursalei Sebeș a Hidroelectrica SA, că pe Valea Oltului va fi construită o hidrocentrală nouă, în zona localității Câineni. Detalii aici.

Micile afaceri: Doi tineri oferă antrenamente specializate de fotbal

Adrian Voina și Ștefan Pană sunt doi tineri din Sibiu pasionați de sport. Pe lângă asta pe cei doi îi unește și prietenia, dar și un proiect comun în care investesc timp și dragoste. Este vorba despre Ultimate Football Individual Training Sibiu, un proiect prin care oferă antrenamente individuale tuturor care vor să practice acest sport. Detalii aici.

Jumătate din consumatorii consiliați la Alba provin din Sibiu

Aproape jumătate dintre persoanele consumatoare de droguri care au beneficiat anul trecut de evaluare, consiliere psihologică, medicală şi socială din partea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Alba Iulia proveneau din judeţul Sibiu, iar restul din Hunedoara şi Alba. Detalii aici.

Raluca Turcan: șefii PNL și PSD s-au pus de acord să finanțeze spitalul

Președinta organizației județene a PNL Sibiu, Raluca Turcan, dă ”șanse reale, mari” finanțării proiectului noului spital județean prin Programul Sănătate, ca urmare a discuțiilor din coaliția de guvernare. Detalii aici.

USR Sibiu caută candidat la primărie

Conducerea USR Sibiu demarează în perioada următoare discuțiile cu toate organizațiile locale pentru a stabili candidații la alegerile de anul viitor. O prioritate o reprezintă stabilirea viitorului candidat al Uniunii Salvați România la primăria Sibiu, în contextul în care europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a anunțat recent demisia din USR Sibiu. Detalii aici.

Interviu cu Nicu Ștefănuță. Despre USR, candidatura la primărie și cele 3 mari probleme ale Sibiului

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a demisionat, la începutul acestei săptămâni, din USR. Despre detaliile acestei decizii, dar și despre candidatura la Primăria Sibiu – pe care și-a anunțat-o în intenție de anul trecut – vorbește într-un interviu acordat Turnul Sfatului. Interviul aici.

Dan Barna a venit la Sibiu ca să îl critice pe Iohannis

Deputatul USR Dan Barna l-a criticat vineri, pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a afirmat că "pare preocupat maxim de prognozele la schi" şi "că şi-a luat complet mâna de pe situaţia internă". Detalii aici.

Sibiul, în presa italiană

Suplimentul de arhitectură și design al revistei Elle Italia a publicat la finalul lunii ianuarie un elogios articol dedicat Sibiului. Orașul e comparat cu Bergamo, ambele împărțite în Orașul de Sus și Orașul de Jos. Detalii aici.

Dezinteres pentru biletele la meci

Aproape 4000 de bilete sunt în continuare disponibile pe site-ul bilete.ro, unde FC Hermannstadt își vinde biletele pentru meciurile disputate pe terenul propriu. Detalii aici. Echipa abordează meciul cu FC Argeș cu un lot „subțire”, măcinat de accidentări. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus