Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Știrile zilei - 13 februarie. Cutremur de 5.2 grade resimțit la Sibiu * Cartier cu skybar la doi pași de centru * Ploaie de funingine pe strada Lungă

Știrile zilei - 13 februarie. Cutremur de 5.2 grade resimțit la Sibiu * Cartier cu skybar la doi pași de centru * Ploaie de funingine pe strada Lungă

Acestea au fost cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Cutremur cu magnitudinea 5,2 resimțit la Sibiu

Un cutremur cu magnitudinea 5.2 grade a zgâlțâit astăzi Sibiul pentru câteva secunde. Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 15 kilometri adâncime, în județul Gorj. Cutremurul s-a resimțit în toate cartierele din oraș. Detalii aici.

Școală, grădiniță, birouri și skybar în noul cartier Amylon

Proprietarul celor mai bine de patru hectare de teren ale fostei fabrici Amylon a demarat procedurile de autorizare a primei etape de construire a unui nou cartier. Etapă în care sunt propuse ridicarea unei școli și a unei grădinițe, printre altele. Detalii aici.

Funingine peste tot în casă, la doi pași de centru

Un sibian care locuiește pe strada Lungă din Sibiu ne-a transmis în cursul zilei de duminică o serie de fotografii care ilustrează obiectele din baie după ce a lăsat geamul deschis câteva ore. E funingine peste tot, problema este cunoscută însă măsurile luate până acum de organele statului nu au dat soluții. Detalii aici.

Primăria se înscrie la licitația pentru Fabrica de Cultură

Sub amenințarea renunțării la următorul mandat din partea lui Constatin Chiriac, Primăria Sibiu s-a înscris la licitația pentru achiziționarea Fabricii de Cultură, „casă” pentru multe din producțiile prodigioase ale teatrului sibian printre care și Faust. Detalii aici.

După 4.2 milioane cheltuite, ULBS a mai primit un milion donație

În iulie 2018, conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu anunța semnarea unui contract de donație cu Institutul „Hasso Plattner” pentru suma de 4,2 milioane de euro: cea mai mare sumă primită de o universitate românească de după Revoluție. Până pe 31 decembrie 2022 toată suma a fost cheltuită, însă universitatea sibiană a primit o nouă donație. Detalii aici.

Mai merg sibienii la mare în Turcia, după cutremur? 

Unele agenții de turism din Sibiu spun că resimt o scădere a rezervărilor, în special în ultima săptămână, în urma cutremurelor care au lovit Turcia și Siria. Turcia se numără printre principalele destinații de vacanță ale sibienilor. Alte agenții, în schimb, nu resimt nicio schimbare. Detalii aici.

Critică aspră adusă Sibiului de către un ziar german

Die Tagepost”, un săptămânal catolic care apare în Würzburg, Germania, a făcut o scurtă incursiune la marginea Sibiului, în localitățile Hosman și Marpod, în comunitățile de romi, iar concluzia a fost desprinsă din cartea lui Orwell, „Ferma animalelor”: „Toți sunt la fel, doar unii sunt mai egali”. Detalii aici.

Doi dascăli sibieni nominalizați la „Profesorul anului din mediul rural”

Doi profesori din Sibiu se numără printre cei 15 finaliști ai Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția a doua, 2023. Ambii sunt profesori de română, unul predă la Școala din Roșia și celălalt la Școala din Slimnic. Este vorba despre prof. Daniela-Paraschiva Danka și Bogdan Mira. Detalii aici.

Ce facem de Ziua Îndrăgostiților la Sibiu?

Dragostea se sărbătorește în fiecare zi, dar ziua de 14 februarie este un motiv în plus să-i spunem persoanei de lângă noi că o iubim și să petrecem câteva momente speciale alături de ea. Tocmai din acest motiv, am pregătit mai jos o listă cu principalele activități pe care le pot face îndrăgostiții sibieni, mâine, 14 februarie. 

Atacant nou la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt reușește să îl înregimenteze pe atacantul Gabi Iancu în ultima zi a perioadei de transferuri. Atacantul vine la Sibiu din poziția de jucător liber de contract, după ce și-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova. Detalii aici.

Turul Ciclist al Sibiului dublează premiile oferite

Premiile oferite de Turul Ciclist al Sibiului s-au dublat în urma promovării României în cea de-a doua grupă valorică a ciclismului mondial. Rutierii participanți la ediția din acest an vor împărți aproape 40.000 de euro. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus