Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Știrile zilei - 22 martie. Spitalul crește numărul de paturi pentru pacienții Covid * Topul amenzilor date de Poliția Locală * Municipalul, pe locul 12 la Stadionul Anului

Știrile zilei - 22 martie. Spitalul crește numărul de paturi pentru pacienții Covid * Topul amenzilor date de Poliția Locală * Municipalul, pe locul 12 la Stadionul Anului

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Directorul adjunct DGASPC, suspectată că deține o încadrare în grad de handicap, fără a respecta legea

Asupra Roxanei Dinescu, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, au planat o serie de suspiciuni cu privire la încadrarea ei în grad de handicap, o încadrare care nu ar respecta legislația în întocmirea dosarului. Directorul explică faptul că încadrarea sa în grad de handicap a fost făcută în anul 2005, perioadă în care lucra în domeniul privat și în urma diagnosticării cu o boală gravă și rară. Detalii aici.

Topul celor mai ridicate amenzi date de Poliția Locală

Cea mai mare amendă aplicată pe parcursul anului 2022 de Poliția Locală Sibiu este de 65.000 de lei pentru persoane fizice și 50.000 de lei pentru o firmă. Prima vizează construcția unei clădiri în Sibiu fără autorizație, cealaltă aruncarea de deșeuri pe un teren aflat în apropiere de centrul orașului. Detalii aici.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie, acuzată de ”tăinuire și complicitate” 

Angajata Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, care s-a declarat avertizor de integritate acuză conducerea unității de ”tăinuire și complicitate” și susține că a fost amenințată public în momentul în care s-a aflat că a oferit informații presei și a sesizat alte instituții legat de ilegalitățile pe care ea le-a constat în cadrul spitalului. Detalii aici.

Spitalul Județean Sibiu anunță creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID

Pentru că în ultimele zile numărul bolnavilor de COVID care au avut nevoie de spitalizare a crescut, Spitalul Județean din Sibiu anunță suplimentarea paturilor în zonele roșii. În acest sens, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19. Detalii aici.

COVID-19 a expus vulnerabilităţile sistemului de sănătate în întreaga lume

Victor Costache, consilier onorific al premierului, a declarat miercuri că pandemia de COVID-19 a expus "vulnerabilităţile sistemului de sănătate din întreaga lume", dar a demonstrat şi capacitatea de mobilizare. Declaraţiile a fost făcute în debutul reuniunii la nivel înalt a statelor membre ale Biroului Regional OMS Europa referitoare la problematica resurselor umane din sănătate, desfăşurată miercuri şi joi la Bucureşti. Detalii aici.

Academia confirmă scrierea numelui Badei Cârțan

Laurențiu Dorodici, de la Asociația Cârțișoara a postat pe grupul de Facebook „Cârțișoara: povești, oameni, turism și tradiții” răspunsul oferit de Academia Română în care se arată că forma corectă a numelui este Badea Cârțan și nu Badea Cîrțan. Detalii aici.

Municipalul din Sibiu, pe locul 12 la „Stadionul Anului”

Arena din Sibiu a primit în total 9,432 de puncte în cadrul competiției desfășurată online și care s-a bazat pe votul publicului cu note de la 1 la 5. Opap Arena din Atena a câștigat competiția, având în final 69.797 de puncte. Detalii aici.

Fetița de cinci săptămâni abandonată pe un câmp nu poate fi adoptată încă

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului anunță care sunt pașii de adopție ai unui copil. Explicațiile vin în contextul cazului fetiței de cinci săptămâni, abandonată la marginea localității Boarta, care a condus la nenumărate cereri de adopție pentru aceasta. Detalii aici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 706

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus