Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Castelul Turnu Roșu de la Boița: Documentația pentru faza DALI va fi elaborată de o firmă din București

Castelul Turnu Roșu de la Boița: Documentația pentru faza DALI va fi elaborată de o firmă din București

Serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice faza DALI pentru obiectivul de investiții „Recuperarea identității culturale a momumentului istoric Castelul Turnu Roșu din Boița - Poarta de sud a Transilvaniei" au fost atribuite prin cumpărare directă unei firme din București.

Potrivit platformei online de licitații publice, Consiliul Județean a atribuit aceste servicii companiei IBN Engineering Consulting SRL, valoarea contractului fiind de 250.000 lei sau aproape 51.000 de euro. Firma a fost înființată anul trecut, având ca obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”, cu sediul în Capitală, și fiind administrată de Mircea Valentin Dincă. Acesta mai deține alte două companii cu același obiect de activitate, cu care a câștigat contracte asemănătoare în mai multe județe din țară. Cu una dintre companii s-a angajat, în decembrie 2021, să realizeze studii referitoare la infrastructura clădirilor din sistemul penitenciar pentru determinarea gradului de conformitate a acestora cu standardele naționale și internaționale în domeniul asigurării condițiilor de detenție - proiect finanțat cu fonduri europene. Până la urmă, compania nu a prezentat niciun document și Administrația Națională a Penitenciarelor a pierdut banii, peste 1 milion de lei (sursa).

Citește și: Unul dintre cele mai frumoase castele din zona Sibiului ajunge la faza DALI. „Conectarea cu viitoarele autostrăzi, punctul forte”

Amintim că investiția propune ca la final Castelul Turnu Roșu din Boița să aibă funcțiuni de agrement și cultural-educative. „Proiectantul, după studierea documentelor puse la dispoziție de autoritatea contractantă, după rezultatele studiilor pe care le va efectua (studiu istoric, studiu de parament, etc.) va propune beneficiarului funcțiuni menite să ducă la valorificarea monumentului istoric. Se va urmări inclusiv generarea de venituri care să ducă la autosusținerea obiectivului. Funcțiunile vor fi stabilite de comun acord cu proprietarul, pe baza propunerilor proiectantului. Obiectivul va genera o ofertă cultural-turistică analizând potențialul amplasamentului. Se va ține cont de noile tendințe asumate la nivel european”, se mai menționează în nota conceptuală semnată de directorul executiv al Direcției Strategii și Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa.

În nota conceptuală sunt descrise principalele așteptări de la realizarea investiției, iar poziționarea în proximitatea nodului rutier „care conectează viitoarele autostrăzi spre București și Făgăraș, conectarea drumului național cu rețeaua de autostrăzi” sunt menționatea ca și „punct forte al acesteia”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1182

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus