Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
26°C

Știrile weekend-ului: Istoria lagărului de la Sibiu, cea mai mare ediție a Maratonului Internațional, directorii școlilor din Sibiu sunt alături de colegii aflați în grevă, cronică de restaurant

Știrile weekend-ului: Istoria lagărului de la Sibiu, cea mai mare ediție a Maratonului Internațional, directorii școlilor din Sibiu sunt alături de colegii aflați în grevă, cronică de restaurant

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a principalelor subiecte ale ultimului weekend din luna mai:

Cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu a avut loc în acest final de săptămâna

6.500 de alergători au luat startul treptat, timp de mai multe ore, la Maratonul Internațional Sibiu, pentru a susține una dintre cele 48 de cauze înscrise în 2023 la competiția de alergare. Sâmbătă dimineață, în Piața Mare din Sibiu, nu au lipsit energia, veselia, îmbrățișările, dar și exercițiile de încălzire dinaintea cursei.

Detalii aici.

Ion și Raluca, colegii noștri, au alergat la maraton și au susținut două proiecte 

Raluca Budușan și Ion Surdu, doi dintre redactorii Turnul Sfatului, au alergat în acest an 5 kilometri pentru a susține două dintre proiectele Maratonului. Astfel, Raluca a alergat pentru dotarea centrului educațional și comunitar al Crucii Roșii, iar Ion pentru AfterSchool-ul social de la Șura Culturală Gușterița.

Detalii aici.

Cronică de restaurant

Alessandro`s. Restaurantul din Orașul de Jos unde fiecare mâncare are o poveste.

Detalii aici.

Istoria lagărului de la Sibiu

Articolul cuprinde aspecte despre dezarmarea și trierea românilor ajunși în ”carantina morală și sanitară”, de după Primul Război Mondial

Detalii aici.

Directorii școlilor din Sibiu sunt alături de colegii aflați în grevă

Mulți dintre părinții și elevii din Sibiu au primit deja mesaje de la diriginți sau învățători că nici mâine, 29 mai, școala nu va începe. La nivel național, principalele sindicate din educație au anunțat printr-un comunicat că profesorii vor continua greva și săptămâna viitoare. Mai mulți directori din județul Sibiu și-au arătat susținerea față de colegii lor. „Suntem înainte de toate profesori, apoi directori”, au spus ei.

Detalii aici.

Din Maramureș în Spania și apoi la Sibiu - Un maramureșean stabilit la Sibiu îi învață pe sibieni să zboare cu parapanta: Degeaba vrei să zbori dacă o faci ca să îi impresionezi pe prieteni

În zbor de aproape 23 de ani. Cu adrenalina la cote maxime, cu curaj, cu multă dragoste, dar și cu dorința de a împărtăși cu alții pasiunea sa, Călin Pașca, maramureșean stabilit la Sibiu, a pus bazele a ceea ce înseamnă Paramotor Club, școala prin care cei atrași de acest sport îl pot învăța pas cu pas. Pe lângă școala de sport, Călin produce elice pentru paramotoare (parapantă cu motor) sau deltaplane. 

Detalii aici.

„suntuntralala” – ideea unui sibian de a promova orașul pe Instagram

Horia are 35 de ani și este din Sibiu. Pasionat de drumeții și de muzică, tânărul administrează de mai mulți ani pagina de instagram „suntuntralala”, prin care își dorește să promoveze Sibiul și peisajele sale. Toate pozele și clipurile video sunt făcute doar cu telefonul.

Detalii aici.

Blocuri cu panouri fotovoltaice pe Magheru, Semaforului și Regele Ferdinand. Cele patru imobile vor fi renovate energetic

Proiectul pentru documentația tehnico economică de renovare energetică a altor patru blocuri din municipiul Sibiu este propus spre votul consilierilor în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local Sibiu. Este vorba despre blocul nr.56 de pe strada General Magheru, blocul nr. 60, tot de pe General Magheru, blocul nr.32, de pe Semaforului și  blocul nr.6, pe Regele Ferdinand.

Detalii aici.

Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna se va extinde cu 20 de săli de clasă. Va avea și o sală nouă de sport

Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu urmează să fie extins cu 20 săli de clasă, două laboratoare, un cabinet, un birou, grupuri sanitare și o sală de sport. Proiectul de hotărâre urmează să fie aprobat luni, 29 mai, în cadrul ședinței de consiliu local.

Detalii aici.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare vremea se menține caldă, temperaturile maxime ajungând până la 27 de grade. Chiar și așa, posibilitatea de ploaie există în fiecare zi, arată meteorologii sibieni în datele transmise în prognoza săptămânală. 

Prognoza detaliată o găsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus