Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Știrile de luni: ANI țintește un primar, Filarmonica ”de scandal” Sibiu, începe Red Bull Romaniacs, petrecere arăbească spartă de niște ouă

Știrile de luni: ANI țintește un primar, Filarmonica ”de scandal” Sibiu, începe Red Bull Romaniacs, petrecere arăbească spartă de niște ouă

Rezumatul zilei:

19:26

Structura podului circular de pe Cibin a fost finalizată: pe 4 august se inaugurează pista. „Bucata lipsă” va fi construită tot de Con-A

Aplicarea straturile anticorosive, asfaltarea și amenajarea micilor detalii au mai rămas de executat la podul circular construit peste confluența râului Cibin cu pârâul Rossbach, deocamdată singura structură de acest fel din România. Lucrările sunt aproape de final în cadrul acestui contract, care va fi continuat, însă, de un altul. Cel mai probabil va fi semnat tot cu Con-A și tot pentru o pistă de biciclete: bucata lipsă din actuala.

19:22

An prost pentru fructele de pădure: ”Avem doar foarte puțină afină. A venit un înghețat târziu, o zăpadă și nu s-a făcut. Nu vindem”

Direcția Silvică din Sibiu nu a început să culeagă fructele de pădure și cel mai probabil nici nu o va mai face în acest an, anunță directorul instituției, Ilie Troancă.

20:25

Premieră muzicală la Sibiu: Fado portughez, în combinație cu orchestră simfonică

Fado este un gen muzical tipic portughez, tipic feminin, probabil unul dintre puținele genuri muzicale străine, în care sentimentul de dor este cântat la intensitate maximă. Un grup de muzicieni din cadrul orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu, împreună cu interpreta Adriana Berezovski, au adus muzica portugheză pe terasa filarmonicii într-un proiect inedit: Fado simfonic. Despre care spun că această combinație ar fi o premieră pentru oraș. Dar nu doar ochii și urechile publicului au putut să admire atmosfera portugheză, ci și papilele gustative.

17:23

Licitație pentru construcția noului sediu al Primăriei Șelimbăr: 2 milioane de euro. Fosta locație a fost cedată școlii

Administrația locală din Șelimbăr anunță că a urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația de construire a noului sediu al primăriei.

17:16

Filarmonica „de scandal” Sibiu. Președinta Cîmpean se poziționează de partea managerului Lupeș: dezacord față de „câțiva instrumentiști”

În contextul în care Filarmonica de Stat Sibiu a devenit, de mai bine de un an, o instituție din care aproape lunar răsar conflicte și procese între manager și o parte din instrumentiști, conducerea Consiliului Județean intervine public în aceste dispute. Printr-un comunicat nesemnat, instituția condusă de președinta Daniela Cîmpean semnalează public faptul că este de partea managerului Cristian Lupeș.

16:52

Prologul Red Bull Romaniacs revine marți pe Bulevardul Corneliu Coposu. Concurenți din peste 55 de țări participă la competiția din acest an

Concurenți din 55 de țări au ajuns la Sibiu pentru ediția aniversară a Red Bull Romaniacs 2023. „The Impossible”, a 20-a ediție a Red Bull Romaniacs, se desfășoară între 25 și 29 iulie.

16:41

Două asocieri de firme din Sibiu și Cluj vor construi cinci poduri din fonduri nerambursabile obținute de CJ Sibiu

CJ Sibiu anunță că a încheiat licitațiile prin care vor fi asigurate proiectarea și execuția a cinci poduri. Proiectele vor avea loc în cadrul Programului „Anghel Saligny”, cu bani nerambursabili.

15:29

După patru ani de licitații eșuate pentru reparația capitală a podului de piatră, Primăria reia procedura

„Reabilitarea podului se leagă în mod natural și de amenajarea malurilor râului Cibin prin crearea de piste pentru biciclete, un proiect pe care deja l-am inițiat în sensul obținerii finanțării din fonduri europene”, declara primarul Astrid Fodor în anul 2019.

14:05

Participanții de la o petrecere a arabilor din Sibiu, loviți cu ouă. Organizator: Gestul este incalificabil și inacceptabil. Mai ales într-un oraș care se definește ca fiind capitala bunelor maniere

Festivalul Culturii Arabe a avut loc weekend-ul trecut la Sibiu. În programul evenimentului, sâmbătă, 22 iulie, a avut loc și o petrecere organizată la Flow Cafe, cafeneaua de la Pasajul Scărilor. Un incident neplăcut a stricat însă evenimentul: participanții au fost loviți cu mai multe ouă aruncate de la o terasă din Orașul de Sus. Imaginile au fost publicate de Mihai Rusu, sociolog și profesor la ULBS, pe pagina sa de facebook.

13:44

 Încasa 6.000 de euro/lună. Primarul din Cârța, declarat incompatibil de ANI: „Hai, domn`le, lăsați...”

Primarul Daniel Cândulețiu nu a apucat să își încheie primul mandat fără a fi acuzat de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate. Încasa, în mod nelegal potrivit ANI, echivalentul a aproape 6.000 de euro lunar, de șase ori mai mult decât câștigă acum din funcția de primar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus