Duminică,
21.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Useriștii din Mediaș se întrec în referendum. După ce senatorul Mureșan, ex-USR, a cerut vot popular pentru modernizarea centrului, foștii colegi cer acum același lucru

Useriștii din Mediaș se întrec în referendum. După ce senatorul Mureșan, ex-USR, a cerut vot popular pentru modernizarea centrului, foștii colegi cer acum același lucru

Senatorul USR Claudiu Mureșan a cerut sâmbătă primarului Mediașului, Gheorghe Roman organizarea unui referendum pentru ca cetățenii să decidă forma pe care o va avea centrul municipiului după procesul de reabilitare.

Astăzi, organizația locală Mediaș a USR anunță că a cerut oficial același lucru.

Citește și:

Senatorul Mureșan cere referendum pentru centrul Mediașului. ”Ar pune capăt acestei dispute care a divizat comunitatea”

”Consilierii USR Mediaș, Sergiu Călin Crișan și Ionuț Cătălin Preda, împreună cu președintele filialei USR Mediaș, Mihai Horea Tănase, au depus miercuri, 16 august, la biroul de registratură al Primăriei Mediaș, o solicitare scrisă în care cer Consiliului Local al Municipiului Mediaș organizarea unui referendum local referitor la proiectul de "Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric, Municipiul Mediaș".

Decizia de a solicita organizarea acestui referendum vine în urma faptului că proiectul menționat, propus de administrația locală a municipiului Mediaș, a generat în ultima vreme o serie de emoții și dezacorduri puternice, manifestate atât în spațiul public al orașului, cât și pe platformele de socializare. O parte a locuitorilor din Mediaș și-au exprimat recent revolta față de forma actuală a proiectului, care presupune tăierea și relocarea unor tei din Piața Regele Ferdinand I și s-au declarat împotriva schimbării destinației spațiului central”, precizează USR Mediaș într-un comunicat de presă.

Atât senatorul Mureșan, cât și USR Mediaș fac referire la aceeași emisiune TV din 2014, când actualul primar Gheorghe Roman cerea ca atunci când se va reface centrul orașului se va cere opinia populației.

Citește și:

Cum va arăta centrul Mediașului după reabilitare: „Se va ridica la nivelul celor întâlnite în Oradea sau Sibiu”

“USR Mediaș atrage atenția asupra declarației primarului municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, într-un interviu acordat postului TV local, în anul 2014, în care afirma că reabilitarea pieței centrale din oraș nu va fi realizată decât dacă cetățenii aprobă proiectul printr-un referendum. Se constată acum că, la câțiva ani distanță, domnul Roman a decis să treacă peste consultarea cetățenilor, așa cum promisese inițial. În plus, dezvăluirea că proiectul, inițial prezentat ca fiind finanțat în proporție majoritară din fonduri europene nerambursabile, se bazează de fapt în mare parte pe împrumuturi, ridică semne de întrebare privind transparența și sustenabilitatea proiectului”, a declarat Mihai Tanase, președintele Filialei locale USR Mediaș.

În vara anului 2022, Gheorghe Roman a anunțat că valoarea proiectului de reabilitare a centrului istoric este de 43.165.614,78 lei și că acesta va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Totodată, acesta preciza că în paralel cu acest proiect va promova un program de refacere a fațadelor clădirilor din Centrul Istoric care prezintă un grad avansat de degradare.

Și-a dat demisia în iunie. ”Eu şi USR Sibiu, filiala judeţeană din care eu am făcut parte, mergem pe drumuri paralele de aproape doi ani”

Senatorul Claudiu Mureşan și-a dat demisia din USR în luna iunie, acuzând luptele interne din partid.

„Etapa din viaţa mea numită USR se încheie astăzi, odată cu demisia pe care am trimis-o conducerii partidului. Atunci când energia consumată în lupte interne este mai mare decât cea folosită pentru proiecte şi acţiuni benefice oamenilor, e nevoie de o decizie şi o schimbare în consecinţă. Şi asta fac eu astăzi. Eu şi USR Sibiu, filiala judeţeană din care eu am făcut parte, mergem pe drumuri paralele de aproape doi ani, aşa că demisia mea de azi este una logică şi, sper eu, benefică pentru ambele părţi”, a anunțat Claudiu Mureşan într-un mesaj pe Facebook. El spune că a intrat în politică pentru a schimba România „în mai bine” şi că este decis să continue această luptă.

Claudiu Mureşan este la primul mandat în Parlament, ales senator USR în circumscripția nr. 34 Sibiu. El este președintele Comisiei de mediu din Senat și membru în Comisiile de buget-finanțe și cea pentru energie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus