Un alt sibian pasionat de bucătărie participă la ediția din acest an a emisiunii „Chefi la cuțite”. Este vorba despre Ioan Frățilă, bucătar la Hanul din Tulgheș din Muzeul Astra. Sibianul a gătit mușchi ciobănesc de porc cu sos de ciuperci și a reușit să primească două cuțite din partea chefilor.
„Mi-am dorit de mult să vin aici și nepoțica mea m-a înscris. În seara asta gătesc mușchi de porc ciobănesc. În 97 am devenit bucătar, asta mi-a fost mie de când am fost mic, să fiu bucătar și să-mi placă să gătesc. Bucătăria este o artă, lucrez de atâția ani, dar îmi place. E greu, foarte greu, lucrezi de dimineața de la 8 până la 12 noaptea. Îmi place, nu pot să mă las de bucătărie”, a spus Ioan în timp ce pregătea preparatul care urma să fie degustat de cei trei chefi.
A primit două cuțite
După ce au gustat preparatul, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au decis să-i acorde sibianului câte un cuțit, însă preparatul nu a fost și pe gustul lui Cătălin Scărlătescu.
„Mă numesc Frățilă Ioan, sunt din Sibiu, am 55 de ani, sunt bucătar, la Hanul din Tulgheș, în Sibiu, la Muzeul Satului. Aici am gătit mușchi ciobănesc de porc și pită-n ou, frigănele, dar pită-n ou se zice la noi în Ardeal. Mi-a plăcut de la zece ani să fac mâncare”, s-a prezentat bucătarul.
La final, sibianul a fost extrem de bucuros să primească cele două cuțite și a făcut o fotografie cu cei trei chefi.
„Bucurie, mare bucurie pe mine, bucurie mare că i-am văzut, că sunt oameni de nota zece, nu am cuvinte”, a concluzionat sibianul.
Sursă foto: Printscreen video
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2770
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sparrow
Acum 1 oră
Adina
Acum 2 ore
HellTown
Acum 2 ore
Ionica vecinu
Acum 2 ore
Casian