Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

O sibiancă votată șef la ONU, toată lumea cere șantiere noaptea, însă puțini știu și ce probleme presupun, scandal la Cisnădie cu primarul supărat foc pe USR, în Șura străzile s-au umplut de pitici și unii dintre cei mai mari experți europeni în industria gazelor sunt la Sibiu zilele acestea. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante știri ale zilei la Sibiu.

Profesoara Laura-Maria Crăciuneanu-Tatu, conferențiar univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu a fost aleasă în funcția de președinte al Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale (CESCR). Ce înseamnă asta, aflați aici.

O sesizare primită pe adresa Turnul Sfatului arată că dacă lucrezi noaptea nu este o idee chiar atât de bună. Un constructor ai cărui muncitori spun că au fost nevoiți să lucreze pe timp de noapte a fost amendat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Detalii aici.

Compania CON-A a demarat săptămâna aceasta lucrările pentru subtraversarea podului de pe strada Rusciorului cu pistă pentru biciclete, astfel încât pista făcută recent de primărie de-a lungul Cibinului să aibă continuitate. Soluția nu este una inovatoare, ea existând deja la celelalte poduri din vecinătate. Cum arată, veți aici.

Proiectul de hotărâre care prevedea ca primăria orașului Cisnădie să cumpere un teren în cartierul Arhitecților în vederea construirii unei școli a fost respins astăzi în Consiliul Local. La finalul ședinței, supărat pe consilierii USR care s-au opus, primarul Gheorghe Huja și-a exprimat nemulțumirea și îi acuză pe adversarii politici de faptul că opresc inițiativele administrației locale din interese electorale.

Toate reclamațiile întemeiate făcute de consumatori sunt rezolvate în favoarea lor, potrivit reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC). Pe de altă parte aceștia precizează că aproape 40% din reclamații sunt clasate fie pentru că nu respectă condițiile de depunere, fie nu intră în sfera de competență a instituției.

Consilierii USR din comuna Șura Mare se declară „profund îngrijorați” de ”decizia fără sens” a primarului de a cheltui 27.000 de lei din banii publici pentru achiziționarea a 138 de pitici de grădină, „în plină criză economică și în absența unui referat de oportunitate și a aprobării Consiliului Local”.

Judecătorii Tribunalului București susțin că Alexandru Dumbravă a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 2 ani 3 luni pentru că și-a recunoscut faptele, pentru că nu are antecedente penale și pentru conduita sa avută înaintea faptelor de corupție pentru care a fost judecat.

România va fi prima destinaţie a gazelor care se vor extrage din Marea Neagră, a precizat joi, unul dintre directorii OMV Petrom, Lucian Petrescu, însă, potrivit directorului general al Transgaz, Ion Sterian, cantitatea nu va fi suficientă iar România va continua să importe gaze naturale. Congresul Central - European al Gazelor Naturale reuneşte joi şi vineri la Sibiu experți în domeniu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus