Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

Spații de odihnă pentru oameni, nu pentru mașini, trei locuri din Sibiu unde istoria e scrisă în piatră ce înseamnă să ai un shadow în Sibiu, linie de tren electrificată spre Tg. Mureș, urmează campanie de deșeuri periculoase și cea mai mică Biblie din lume va putea fi văzută pe Victoriei. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante știri ale zilei la Sibiu.

Firma angajată de primăria Sibiu să modernizeze cartierul Terezian reamenajează în această perioadă spațiul din fața zonei comerciale de pe strada Gladiolelor. În acest context, muncitorii au creat un spațiul pavat cu dale unde pregătesc o zonă de odihnă pentru sibienii care merg la magazine. Totul, în schimbul celor câteva locuri de parcare amenajate în zonă.

Shadow este un termen în limba engleză care se folosește atunci când vine vorba despre un însoțitor pe care o parte dintre copiii cu nevoi speciale trebuie să-l aibă la școală. D.B., mama unui copil care are nevoie de un astfel de însoțitor și terapeutul Mihaela Stan, de asemenea mamă de copil atipic au fost de acord să vorbească despre provocările dar și pasiunea cu care este crescut și ajutat un astfel de copil.

Sibiul va avea linie electrificată după ce CFR SA, prin sucursala regională CF Brașov, a lansat licitație pentru studiul de fezabilitate necesar electrificării secției Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos. Acest tronson face parte dintr-un pachet de opt secții de circulație pe care CFR Infrastructură vrea să le electrifice în contextul unui amplu proiect european.

În a doua jumătate a lunii octombrie, operatorul de salubritate SC Soma SRL, va organiza o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase, categorie în care intră de la baterii și medicamente expirate, la agenți de spălare sau cleiuri și adezivi. Campania se adresează persoanelor fizice!

Fostul ministru de Interne, Gavril Dejeu, susține că trebuie să se facă o diferență între două curente legionare care au activat în România, una dominantă, reprezentată de Condreanu - Sima și cei apropiați lor, caracterizată prin extremism fanatic și violență și o alta, cu o orientare principial națională, ”realmente implicată în promovarea valorilor și intereselor țării”.

Oricine este curios să descopere istoria Sibiului în cel mai simplu mod posibil poate vizita trei locuri publice extrem de interesante: Poarta Muzeului Brukenthal – unde pe frontispiciu există blazonul spectaculos al familiei și baronului Samuel von Brukenthal, ferula Bisericii Evanghelice unde există numeroase morminte cu o bogăție de simboluri și casa Haller din Piața Mare, unde în câțiva metri se pot observa o serie de steme și blazoane, într-o evoluție ce arată istoria locului scrisă în piatră.

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu a fost acreditat în categoria II de acreditare. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a unității medicale. Punctajul care a oferit acreditarea este de 94,44%.

Societatea Misionară și de Caritate Pacea, împreună cu Biserica Creștină Biruința și Forumul Crescendo organizează în perioada 10-15 octombrie „Expoziția Bibliei”. Cei interesați să descopere Biblia rezistentă la apă, cea mai mică Biblie din lume, Biblia cu glonț sau Biblia pentru nevăzători o vor putea face la Biserica Creștină Biruința, de pe Bulevardul Victoriei, nr. 42, (Pasajul Spitalului).

Asociația PAN - Protecția Animalelor și a Naturii şi Șura Culturală Gușterița ne invită să participăm sâmbătă, 28 octombrie, la Ziua Adopției Pisicilor PAN. Evenimentul are scopul de a promova adopția pisicilor avute în grijă de asociație, dar cuprinde și mai multe activități interactive.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus