Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ce facem în noiembrie? Târgul de Crăciun, Festivalul Tânăr de la Sibiu, Transylvanian Grand Prix și târgul de cariere, printre evenimentele lunii

Ce facem în noiembrie? Târgul de Crăciun, Festivalul Tânăr de la Sibiu, Transylvanian Grand Prix și târgul de cariere, printre evenimentele lunii

Ultima lună de toamnă aduce la Sibiu mai multe evenimente de care ne putem bucura. Intrăm deja în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, odată cu deschiderea târgului de Crăciun din Piața Mare, care în acest an este programată în 17 noiembrie. Concertele nu lipsesc nici ele, iar târgul de Cariere revine la Sala Transilvania.

Am pregătit mai jos o listă cu principalele evenimente ale lunii noiembrie:

Festivalul Tânăr de la Sibiu

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu revine și reunește peste 100 de artiști din Argentina, Chile, Franța, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, România și Turcia.

Programul din acest an constă într-o serie de 40 de evenimente ce reunesc spectacole de teatru și dans, dar și proiecții de film, workshop-uri și expoziții pentru publicul tânăr.

Festivalul își menține în program cele două mari categorii - KIDS (evenimente pentru categoria de vârstă 0 – 8 ani) și TEENS (10+, adolescenți și tineri)

Accesul la festival și evenimentele conexe se face prin achiziționarea unui bilet de pe https://teatrulgong.ro/.../festivalul-tanar-de-la-sibiu.

Programul festivalului este disponibil exclusiv pe https://teatrulgong.ro/.../festivalul-tanar-de-la-sibiu.

Transylvanian Grand Prix

Cea mai prestigioasă competiție de dans sportiv din România, Transylvanian Grand Prix, se desfășoară la Sibiu în perioada 3-5 noiembrie. 

FunkyDrop la Love Bar

Vineri, 3 noiembrie, FunkyDrop vine la Love Bar.

„Suntem încântați să vă prezentăm o seară specială cu unul dintre cei mai renumiți DJ de party: Funkydrop! Pregătiți-vă pentru o noapte de dans și distracție pe ritmurile lui FunkyDrop, pentru că adevărata petrecere începe atunci când el se află la platane.

Deschiderea serii va fi asigurată de un warm-up de excepție susținut de STF, pentru a vă încălzi pentru o noapte memorabilă”, arată organizatorii evenimentului.

Byron: lansare album ‚Efemeride’ @ Oldies Pub 

Pe 4 noiembrie, Byron lansează noul album ‚Efemeride’ la Sibiu printr-un concert la Oldies Pub. Accesul la eveniment se va face începând cu ora 19:00.

Albumul Efemeride este o colecție de conversații pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă. Pe parcursul celor 10 piese, byron te poartă într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor recurente, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 8 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road.

Detalii aici.

Pianistul Andrei Irimia va concerta la Filarmonica din Sibiu

Pianistul Andrei Irimia va concerta în 5 noiembrie, de la ora 19, la Filarmonica din Sibiu. Artistul revine cu piese noi, ce anticipează următorul său album, „Necessary End", proiect care o să ajungă la public în primăvara anului 2024.

Detalii aici. 

Târgul de cariere

În 10 și 11 noiembrie, târgul de cariere revine la Sala Transilvania.

„Îți dorești o schimbare în carieră, ești în căutare de noi talente sau pur și simplu vrei să afli ultimele tendințe de pe piața muncii? Târgul de Cariere este locul în care găsești omul potrivit, la momentul potrivit! Ne vedem în 10 și 11 noiembrie, la Sala Transilvania! Ai acel CV? Hai cu el la Târgul de Cariere!”, arată organizatorii evenimentului.

Stand-up Comedy cu Mihai Bobonete

„Pamp pamp dă geim” este turneul care marchează reîntoarcerea lui Mihai Bobonete pe scenele din țară. După trei ani de așteptare, Mihai Bobonete și Mihai Rait aduc un spectacol care să binedispună publicul de care le-a fost atât de dor. Evenimentul va avea loc în 10 noiembrie de la ora 21:30 la Centrul Cultural Ion Besoiu.

Detalii aici. 

Târgul de Crăciun începe în 17 noiembrie  

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu va avea loc în acest an între 17 noiembrie 2023 și 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Sibiu propune sibienilor și turiștilor în acest an peste 110 expozanți, mai mult de o treime dintre ei fiind la prima prezență în cadrul acestui eveniment. Astfel, toți cei care se vor afla în căutarea unui cadou pentru cei dragi de sărbători vor avea o nenumărate variante la dispoziție.

Detalii despre ediția din acest an găsiți aici. 

Vunk la Oldies Pub  

Vunk concertează sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 20, la Oldies Pub.

„Pentru noi fost o vară în care nu doar am mers sa cântăm prin toată țara, dar am început să și înregistrăm un album nou. Majoritatea cântecelor sunt scrise, altele încă sunt în proces de căutare sau de scriere. Poate ca o felie de inspirație pentru restul de cântece se găsește în alt oraș și o găsim sa o ungem cu suflet, așa ca ne oprim în câteva orașe și pentru asta.

O bună parte dintre cele mai cunoscute cântece VUNK în mod sigur le cântăm și în turneul asta. Dar noi abia așteptăm sa asculți și unele noi, înainte de a apărea albumul. Și le vom cânta cu bucuria și emoția pe care le găsești mereu la concertele noastre”, se arată în descrierea evenimentului.

Fără Zahăr la Imperium 

Concertul va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 20.

Bilete pot fi cumpărate aici.

Om la lună la Oldies Pub 

Pe 24 noiembrie, Om la lună se întoarce la Sibiu, în Oldies Pub. 

Detalii aici. 

FRPMA Challenge 2023 - „Open Sadu”

În perioada 24-26 noiembrie, va avea loc etapa a VIII-a din calendarul FRPMA Challenge 2023 - „Open Sadu” organizată de Asociația Fly Fishing Club Sibiu. Evenimentul se va desfășura pe malul crescătoriei Tatu - Sadu - Sibiu, în perioada 24-26 noiembrie 2023.  

Detalii aici.

Lansare album | The Voodoo Child

Energia, nebunia și creativitatea unor patru tineri iubitori de muzică din Iași reprezintă principiile la baza cărora s-a format trupa The Voodoo Child. Pasiunea și munca depusă în cei 5 ani de activitate au scopul de a readuce la viață spiritul muzicii rock: „Chiar dacă suntem tineri, noi știm ca rock-ul încă trăiește în sufletele celor de vârsta noastră, și nu numai”.

Acum ei sunt nerăbdători să își promoveze cel de-al doilea album, "From The Dark". Albumul prezintă în cele 8 piese conceptul unei povesti de dragoste ieșite din tiparul comun, marcată de un final tragic.

Evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, la Love Bar. 

Detalii aici.

Programul Teatrului Național Radu Stanca

„Faust”, „Oscar” și „Buni Roz”, „Pescărușul”, „Cele Rămase” sunt doar câteva dintre spectacolele pe care le putem vedea în luna noiembrie la Teatrul Național Radu Stanca. Programul poate fi accesat aici.

Drumeții cu „Anii Drumeției”

Echipa Anii Drumeției ne invită să descoperim drumețiile lunii noiembrie.

„Toamna este cea de-a treia fiică a anului, odată cu venirea ei răcoarea pune stăpânire peste pământ iar frunzele îngălbenite se desprind de pe ramurile copacilor și se cufundă într-un somn adânc pentru totdeauna. Bruma rece și vântul sunt prieteni nedespărțiți ai toamnei care o ajută să picteze tablouri unice. Vă invităm să scoateți hainele potrivite pentru această vreme și să ne însoțiți în căutarea celor mai inedite peisaje de toamnă”, arată cei de la Anii Drumeției.

Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus