Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Trei luni pentru proiectul tehnic, un an pentru execuție lucrări. Primăria a semnat contractul pentru Gușteland cu sibienii de la CON-A Operation

Trei luni pentru proiectul tehnic, un an pentru execuție lucrări. Primăria a semnat contractul pentru Gușteland cu sibienii de la CON-A Operation

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la complexul Gusterland cu sibienii de la CON-A Operation, singurii care au depus ofertă în cadrul celei de-a doua licitații desfășurate până în 9 august. Conform documentației de atribuire a contractului, proiectarea și execuția viitoarei zone de agrement aflată deasupra cartierului Gușterița ar trebui finalizate în cel mult 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, perioadă în care nu intră și cea a sezonului rece.

Con-A are poziția de lider al unei asocieri din care mai fac parte alte două companii ofertante -  Submit SRL din Iași, și Ischia SRL din Galați, precum și 14 subcontractanți.

Valoarea contractului este de 54,87 de milioane de lei. Pentru această investiție Primăria Sibiu va depune un proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin Programul Regiunea Centru, după ce se finalizează proiectul tehnic.  

Citește și Gușterland: singura companie care a depus ofertă să îl construiască este Con-A

“Obiectivul va pune în valoare o zonă utilizată foarte puțin – Dealul Gușteriței. Sibienii, împreună cu care am denumit acest Complex, vor avea la dispoziție astfel un nou spațiu pentru agrement și mișcare, la 15 minute de centrul orașului. Concret, aici sibienii vor putea să facă sport, să facă plimbări pe jos sau cu bicicleta sau să se relaxeze în zonele generoase care vor fi amenajate pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Va fi o zonă pentru toată familia. Subliniez că întregul proiect va fi amenajat cu respectarea și protejarea cadrului natural în care va fi creat,” transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin intermediul unui comunciat de presă. 

Citește și Primăria cere iar scumpirea Gușterlandului: peste 58 de milioane de lei. O singură asociere participă la licitație și va primi contractul

Cu un nume ales de sibieni în urma unui sondaj lansat de Primăria Sibiu înainte de cele mai recente alegeri locale, Gușterlandul înseamnă o zonă de agrement și recreere cu pârtie de schi pe suprafața sintetică, sanie/bob de vară, terasă panoramică și zonă de joacă, zonă de popas turistic, pavilion multifuncțional, traseu pentru biciclete, traseu pietonal, sistem de iluminat, alimentare cu energie electrică obiecte și echipamente, sistem de monitorizare a siguranței și hot spot-uri wifi, amenajare peisagistică, alei de acces, dar și o parcare.

Detaliile acestei zone de agrement le puteți găsi aici: Gușterlandul a fost scos la licitație pentru 8 milioane de euro: proiectarea și execuția lucrărilor, în 15 luni

O terasă panoramică și un loc de odihnă și relaxare în zona Turnului Falkenhayn pe o suprafață de minim 1000 mp 

O parcare tip park & ride cu 300 de locuri, 5 stații de încărcare a vehiculelor electrice și alte 5 stații de încărcare pentru biciclete sau trotinete electrice. Parcarea va fi situată pe strada Salcâmilor și va avea un sistem de acces digital.  

Un traseu pentru biciclete cu o lungime de 3000 metri, cu o suprafață naturală, din pietriș stabilizat

Un traseu pietonal pentru accesul în zona Turnului Falkenhayn cu o lungime de 750 de metri, pe care se vor planta cel puțin 60 de arbori din specii cu coronament bogat care să confere umbră pe termen lung.

Întreaga zonă va fi dotată cu coșuri de gunoi, bănci și cișmele cu apă potabilă. Proiectul include și un sistem de supraveghere video, hotspot-uri Wifi, precum și iluminat public ecoeficient și un sistem integrat de ticketing și control acces. De asemenea, se vor instala indicatoare de semnalizare și orientare.   

sursă randări Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

D.M.

Acum 5 luni

e bine ca se face, DAR primaria asta pare incuiata - fara leac. Si gusterlandul si ultimul miniparc - belvedere sunt langa padure, cu parcari mari langa - cei mai multi vizitatori ajungand acolo cu masina, aglomerand traficul. Sibienii din cartiere au nevoie de locuri de relaxare si spatii verzi IN PROXIMITATEA locuinteleor, accesibile pe jos, NU cu masina ! Hai odata cu Megaparcul impadurit din Campsor !
Raspunde

Chirica

Acum 5 luni

In Campsor terenurile sunt proprietate privata, multe alte unor cetateni straini. Nu are ce cauta primaria acolo sa faca parc!
Raspunde

D.M.

Acum 5 luni

ai prefera ca nepotii sa-si traiasca viata intr-o celula de 30mp intr-un bloc de 10 etaje in campsor, ca-n arhitectilor, in loc ca nepotii sa aiba un parc acolo in genul sub ariniului ? Primaria poate expropia fara probleme, intrebarea e daca are si w. keul teren acolo sau ba.
Raspunde

Chris

Acum 5 luni

Este bine ca il face ConA. Avem garantia ca va fi ceva de calitate si terminat la timp.
Raspunde

PMS

Acum 5 luni

Ilegalitate! Se suprapune peste zona arheologică!
Raspunde

Iesire autostrada Gusterita

Acum 5 luni

primaria noastra incompetenta trebuie, de fapt trebuia demult sa ceara CNAIR inca o iesire de pe centura in zona Gusterita ! S-ar mai degreva putin celelate intrari sufocate Medias si V. Aron.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Voichita Raceanu

Acum 5 luni

Trebuie sa protestam masiv tacut si sa facem petitii ca sa nu se mai faca blocuri si nici parcuri ca vin zeci de mii de confrati valahi si ajungem sa nu mai incapem nici la noi in Arhitecti de astia! Trebuie sa iasa Bibone si PNL, nu sasii care ne asupresc de mii de ani!
Raspunde

XYZ

Acum 5 luni

Bibone este acel individ ce pleca din timpul sedintelor de consiliu local?!!
Raspunde

Cora Cona

Acum 5 luni

Pai se plingea nea cona ca guvernul le pune taxe la constructori ,atunci cora a urcat pretul la lucrare si ia pasat-o din voleu lui buboaca sa dea cu capul ! Astia joaca teatru mai mult ca chiriak !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian Neimbecil

Acum 5 luni

75% din populatia acestui oras, acesti Gica Contra bețivi si vesnic cu coji de seminte intre molari, merita sa traiasca in favela Arhitecti si in Broscarie, la nefamilisti, unde de fapt si stau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus