Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

A fost lansată harta digitală a apelor minerale și termale ale României

A fost lansată harta digitală a apelor minerale și termale ale României

A fost lansată harta digitală a apelor minerale și termale ale României. Balneomap este o platformă prin care oamenii pot afla despre lacurile naturale care ajută la sănătatea fizică și psihică.

O treime din izvoarele termale ale continentului european sunt în România. Iar turismul balnear înregistrează o schimbare spre bine: peste 60.000 de bilete de tratament au fost decontate în acest an în stațiunile cu ape minerale și saline, potrivit postului public de televiziune.

Lansarea Balneomap a avut loc în cadrul conferinței „Dezvoltare Durabilă prin Valorificarea Resurselor Balneare”. Harta digitală a resurselor balneologice naționale cuprinde pese 500 de puncte balneare din 121 de localități. Platforma a fost creată și dezvoltată prin sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În platformă nu lipsesc informații despre lacurile sărate de la Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului (Băile Miercurea) și Stațiunea Balneară Bazna.

„În România sunt cele mai diversificate ape din Europa și cele mai bune, dar ce facem cu această resursă extraordinară? Câteodată se închid unele zone, nu mai putem folosi. Apropo de zone apreciate, iar unele sunt în paragină acum, din păcate: Vâlcele era și cazinou acum 100 de ani, veneau acolo, ați văzut și dvs fotografii, aveau câte un pahar legat de gât pentru că se duceau în diferite locuri și gustau apa minerală, care era o apă care îți dădea și o sănătate mai bună și o cură care apare și în acet Balneomap”, a spus Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvern, în cadrul conferinței.

În cadrul conferinţei au mai fost discutate subiecte precum importanţa certificării resurselor balneare din punct de vedere al competitivităţii, valorificarea potenţialului balnear prin turism durabil, clusterizarea domeniului etc.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 11318

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 săptămâni

S-au dus vremurile cand linistea si apele minerale din statiuni tratau TBC-ul, rinichii, colecistul, etc. Tratamentele curative au fost inlocuite de medicamente, chirurgie, transplante, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus