Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

De la candidatura posibilă a lui Astrid Fodor, la cum Cisnădia și Șelimbărul „bate” Sibiul la noi locuințe: știrile zilei de joi

De la candidatura posibilă a lui Astrid Fodor, la cum Cisnădia și Șelimbărul „bate” Sibiul la noi locuințe: știrile zilei de joi

Începutul anului electoral găsește FDGR în ipostaza de a nu avea prea multe variante pentru Primăria Sibiu. Asta în timp ce din cele trei proteste care au izbucnit prin județ, unul va fi – deocamdată – oprit.

 

Cisnădie și Șelimbăr eliberează 32% din autorizațiile de construire din județ. Șelimbărul e peste municipiul Sibiu. Motivele pentru care în municipiu se construiește tot mai puțin

32% din autorizațiile date în ultimii 3 ani în județ pentru clădiri rezidențiale sunt emise de administrațiile locale din Cisnădie și Șelimbăr, arată datele culese de Turnul Sfatului din serviciul Tempo al Institutului Național de Statistică (INS).

 

Astrid Fodor ar mai putea candida pentru un nou mandat. Martin Bottesch: ”Nu confirm, nu infirm. Nu voi vorbi despre acest subiect. Vom face un anunț oficial”

Primarul Astrid Fodor are termen până la finalul lunii martie pentru a da un răspuns FDGR cu privire la o eventuală nouă candidatură, spun surse din administrația locală pentru Turnul Sfatului. Pe de altă parte, liberalii sunt convinși că Fodor va candida, în timp ce în interiorul FDGR se fac calcule politice care iau ca sigură această candidatură.

 

Liceul Carol I devine structură a Liceului de Artă Sibiu. ISJ: „Părinții trebuie să înțeleagă că nu se desființează și că nu se schimbă nimic care să afecteze elevii”

Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I nu va mai avea personalitate juridică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ), acesta devine structură a Liceului de Artă Sibiu. Această schimbare a fost decisă din cauza faptului că liceul are prea puțini elevi și legea nu-i mai permite calitatea juridică.

 

Bărbatul care a abandonat 9 cățeluși pe marginea drumului, dintr-o mașină cu numere de Sibiu, a fost identificat de Poliție

La finalul anului trecut, între Crăciun și Revelion, un bărbat a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin comunal în timp ce abandonează pe marginea drumului o lădiță în care se aflau nouă pui de câine. Fiind foarte mici, în temperatura scăzută de pe timpul nopții aceștia puteau să moară.

 

Autostrada Sibiu-Făgăraș, lotul 1 Boița-Avrig: Forajele geotehnice au ajuns în zona lacului de acumulare Racovița

Practic, constructorul din Turcia a început studiile geo fără a mai aștepta emiterea ordinului CNAIR pentru începerea proiectării.

 

Multe asociații „habar n-au”: guvernul a tăiat din fondurile pentru susținerea ONG-urilor. „Aceste fonduri au făcut diferența dintre viață și moarte”

Fără ca numeroase ONG-uri să sesizeze, Guvernul a adoptat la finele anului trecut o serie de modificări care vor tăia din fondurile primite până acum de organizațiile neguvernamentale. Adică acele sponsorizări sau redirecționări ale unor procente din impozit către diferite cauze sociale. 

 

Fermierii și transportatorii extind protestele în județ: Vineri vor să ajungă până la Boița

Câteva zeci de tractoare, camioane și mașini mici au pornit joi, la prânz, într-un nou marș prin Sibiu în semn de protest. Fermierii și transportatorii sunt nemulțumiți de cerealele din Ucraina care ajung pe piața din România, de prețurile prea mari la RCA, scumpirile la combustibili și multe altele.

 

CJ Sibiu face pasul înapoi în fața protestelor Filarmonicii. Și anunță că instrumentiștii câștigă 12.600 de lei pentru opt ore de act artistic lunar, în medie

După două zile de pichetare a sediului Consiliului Județean Sibiu, vicepreședintele Vlad Vasiu a primit o delegație a protestatarilor. În urma întâlnirii cu aceștia, conducerea CJ Sibiu a concluzionat că nu are de ce și cum să se implice în medierea conflictelor care se întind deja pe ani de zile.

 

A crescut numărul artiștilor care protestează în fața CJ Sibiu. O delegație a acestora a fost primită de vicepreședintele Vasiu

În cea de-a doua zi de pichetare a sediului Consiliului Județean Sibiu numărul artiștilor din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu prezenți la protest a crescut la 30. O delegație a celor care cer demisia managerului Cristian Lupeș a fost primită de vicepreședintele Vlad Vasiu. Instrumentiștii au adus în discuție și „zeciuiala” care consideră ei a fi una dintre cauzele care au generat atmosfera toxică din instituție.

 

Medicii de familie renunță la proteste. Decontările vor fi menținute, dar promisiunile acoperă doar prima jumătate a anului

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, a anunţat, joi, că, în urma discuţiilor cu factorii decizionali, tarifele pentru servicii medicale oferite de medicii de familie şi din ambulatoriu vor fi menţinute neschimbate până la 30 iunie 2024, la valoarea celor din ultimul trimestru din 2023.

 

Poplaca și Cisnădie salvează comunele Marpod și Mihăileni: CJ a aprobat îndreptarea „erorii” pentru repartizarea banilor din impozite

Comunele Marpod și Mihăileni vor primi bani din impozitele pe venit din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Sibiu, după ce consilierii județeni au aprobat două amendamente, care prevăd alocarea acestor bni din contul primăriilor Poplaca și Cisnădie.

Citește restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus