Sâmbătă,
13.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Știrile zilei, 1 martie. Prăbușire a natalității în Sibiu, șoferul care l-a ucis pe polițistul local în accidentul din Cisnădie a fugit din țară, afacerea unui cuplu din Sibiu

Știrile zilei, 1 martie. Prăbușire a natalității în Sibiu, șoferul care l-a ucis pe polițistul local în accidentul din Cisnădie a fugit din țară, afacerea unui cuplu din Sibiu

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de vineri, 1 martie.

Noul Aeroport Sibiu: pasagerii sunt obligați să ocolească sute de metri pe jos, pentru a ieși din parcare sau în stația Tursib. „Foarte prost. Nu mai venim!”

Reconfigurarea circulației la Aeroportul internațional Sibiu a generat o situație cel puțin neplăcută pentru călători: trebuie să ocolească sute de metri pentru a ajunge la stația Tursib, de exemplu. Situația a fost generată de construirea unui gard pe locul vechiului acces în parcare, din cauza căruia pietonii trebuie să-și care bagajele pe o distanță de 550 de metri și să traverseze un sens giratoriu până să ajungă la mijloacele de transport în comun care leagă aerogara de oraș. 

Detalii aici.

Un cuplu din Sibiu salvează lemnul care urmează să fie pus pe foc și îl transformă în obiecte inedite. „Am început cu un cadou de casă nouă”

Salvează lemnul care ar ajunge pe foc și îl transformă în obiecte deosebite, multe dintre ele devenind chiar piese unicat. Oana și Remus Cipariu sunt cei care au pus bazele a ceea ce au ales să numească ROC Art, un mic atelier situat în Orlat și în care confecționează piese și obiecte din lemn reciclat de diferite esențe.

Detalii aici.

Raluca Turcan: „Există în momentul de față garanția că realizarea unui spital nou în Sibiu va avea finanțare” 

Faptul că a fost majorată la două miliarde de lei suma maximă care poate fi alocată construirii unui nou spital județean este, pentru președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, semnul că sibienii vor vedea în realitate proiectul la care lucrul a început în urmă cu șapte ani.

Detalii aici.

Planul Urbanistic General actualizat al Sibiului intră în etapa de consultări publice. Prima întâlnire va fi cu specialiști în domeniu, arhitecți și urbaniști

Primăria Municipiului Sibiu anunță că Planul Urbanistic General al Municipiului Sibiu va intra în etapa consultării publice.

Detalii aici.

AUR a început strângerea de semnături pentru europarlamentare pe bulevardul Mihai Viteazu. ”Avem candidați în aproape tot județul”

Partidul AUR a demarat vineri o acțiune de strângere de semnături pe bulevardul Mihai Viteazu, zeci de sibieni arătându-se interesați de eveniment încă de la deschidere.

Detalii aici

Prăbușire a natalității în Sibiu. Recordul negativ al ultimilor 33 de ani

3.516 copii s-au născut în județul Sibiu, pe parcursul anului 2023, cel mai mic număr din 1990, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, prin programul Tempo.

Detalii aici

Primul drum din județul Sibiu cu parapet pe role: coborârea înspre Veștem de pe Hula Bradului. „Acest tronson va deveni mult mai sigur în cazul unui derapaj”

Drumarii de la DRDP Brașov anunță montarea unui parapete cu role pe DN 1, pe tronsonul cu serpentine de la coborârea spre Veștem de pe Hula Bradului, acesta fiind primul drum din județul Sibiu care beneficiază de acest sistem.

Detalii aici.

Șoferul care l-a ucis pe polițistul local în accidentul din Cisnădie anunță că a fugit din țară. ”Nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat” 

Turnul Sfatului a vorbit cu cetățeanul german de origine română care a produs accidentul din 13 februarie, în Cisnădie, în urma căruia a decedat polițistul local Radu Trihenea. M.P.S. spune că a fugit din țară, în Germania, după ce a primit mai multe amenințări. El a declarat jurnaliștilor Turnul Sfatului că nu se va întoarce decât dacă i se va asigura protecția, explicând că a fost bruscat și în noaptea în care s-a produs accidentul. 

Detalii aici.

Patru fetițe au venit pe lume în 29 februarie, la Maternitatea sibiană

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu anunță că în ziua de 29 februarie s-au născut patru fetițe la Maternitatea sibiană.

Detalii aici.

Ce facem weekend? Drumeții, meci pe Stadionul Municipal și petreceri de 1 martie

În acest final de săptămână, la Sibiu, avem parte de mai multe evenimente de care ne putem bucura. Petrecerile de 1 Martie, drumețiile și  meciul de pe stadionul municipal sunt doar o parte dintre activitățile acestui weekend. 

Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus