Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Primul pas pentru Complexul de Natație, Sport și Agrement de pe Calea Poplăcii din Sibiu: întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal. Va avea bazine pentru înot de performanță, polo pe apă, ore de educație fizică și relaxare

Primul pas pentru Complexul de Natație, Sport și Agrement de pe Calea Poplăcii din Sibiu: întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal. Va avea bazine pentru înot de performanță, polo pe apă, ore de educație fizică și relaxare

Primăria Sibiu a scos la licitație luni întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal, prima etapă în realizarea Complexului de Natație, Sport și Agrement ce va fi construit pe terenul de la ieșirea din Sibiu spre Poplaca. Acesta va avea bazine pentru înot de performanță, polo pe apă, ore de educație fizică, relaxare sau cursuri de înot.

Contractul este estimat la o valoare de 229.490 de lei și este licitat prin cumpărare directă. Firma ARHIMUS S.R.L. este cea care a depus ofertă de participare, ofertă aflată în deliberare.

„În condițiile în care Sibiul își propune să rămână un oraș care atrage un segment de populație tânăr și dinamic este important să se intervină prin completarea și diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber,” se arată în caietul de sarcini consultat de Turnul Sfatului.  

Complexul de Natație, Sport și Agrement se va adresa unui public larg - copii, elevi, studenți sportivi, adulți - și poate găzdui competiții sportive de înot și polo pe apă, dar va fi și „unul dintre cele mai agreabile spații de mișcare și relaxare din municipiul Sibiu.”  Aici se vor desfășura activități diverse – de la ore didactice de educație fizică și sport sau cursuri de inițiere, sporturi de performață – înot și polo, dar și recreere și petrecerea timpului liber, spun specialiștii primăriei în documentația aferentă licitației. 

Pentru întocmirea documentației Plan Urbanistic Zonal, administrația locală solicită întocmirea studiilor de fundamentare necesare – studiu topografic, geotehnic precum și un studiu de accesibilitate – circulație. 

Durata de elaborare a documentațiilor este de 6 luni, documentații care trebuie să aibă în vedere identificarea amplasamentului optim, precum și  realizarea Centrului de Natație, Sport și Agrement inclusiv a împrejmuirii acestuia, a parcării și a tuturor obiectivelor aferente.

Zona propusă pentru reglementare este amplasată în sud-vestul orașului, în vecinătatea cartierului Valea Aurie, pe Calea Poplăcii și este un teren pe care Primăria Sibiu l-a primit în cadrul unui schimb cu Ministerul Apărării. 

Realizarea unui Complex de Natație, Sport și Agrement pe Calea Poplăcii a fost anunțată de primarul Astrid Fodor într-un interviu pentru Turnul Sfatului în care a vorbit despre proiectele ce vor fi realizate din excedentul bugetar de 45 de milioane de euro al Sibiului.

Vezi aici interviul - Primarul Astrid Fodor, despre excedentul Sibiului: va fi folosit pentru un complex de natație, sport și agrement pe Calea Poplăcii, noul teatru și patru parcări de mare capacitate

Guvernul României a aprobat în luna octombrie a anului 2023 schimbul de terenuri între Primăria Sibiu și Ministerul Apărării privind poligonul de la Poplaca. Pentru cele 52 de ha de teren intravilan, municipalitatea s-a angajat să ofere la schimb 141 de ha aflate în zona poligonului Daia. 

După 18 ani de negocieri cu Ministerul Apărării, Primăria Sibiu a primit terenul pe care vrea să dezvoltare „o zone de agrement, sport, educație, cultură, sănătate, servicii și dotări publice.”

Citește și „Zonă de agrement, sport, educație, cultură sau sănătate”, pe 52 de ha, la ieșire spre Poplaca. Guvernul aprobă schimbul de terenuri dintre Primăria Sibiu și MApN

FOTO: Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5055

Comentarii

10 comentarii

Alex

Acum 1 lună

Se apropie campania electorală și această idee este din nou scoasă de la naftalină
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fapte, nu vorbe!

Acum 1 lună

Nu mai crede nimeni în mărețele proiecte ale primăriei! De mulți ani se tot face Aquapark în nu știu câte locații. Acum îl denumesc Complex sportiv și de agrement... Alta gogoașă marca Primăria Sibiu care nu a început niciun proiect măreț ( vezi spital nou, Gusterland și altele). Pana una alta, Sibiul nu are niciun bazin de înot de doamne ajuta, ci doar niște piscine care cer tarife exorbitante neavând concurenta (gen Aria) sau Baia Populară unde nu găsești locuri disponibile niciodata. Asa ca întâi faptele și apoi vorbele!
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Nici nu se va face atata timp cat spaga e mare pentru a nu exista concurenta la ARIA. Fiecare hotarare de consiliu local are in spate un interes si bineinteles o spaga.
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

Terra Building a început deja să-și rectifice bugetul pe anul acesta.
Raspunde

Văsălie Noroi

Acum 1 lună

Asta este un proiect destinat celei de-a doua madama șefă , ea se pricepe cel mai bine !
Raspunde

Toma

Acum 1 lună

Ani de zile nu ați făcut nimic pentru sibieni ci doar ați bătut câmpii iar acum că se apropie alegerile,sunteți in stare de orice!Cine vă mai crede?Nu doar eu că-s Toma,dar nici preșcolarii nu mai cred poveștile voastre!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel

Acum 1 lună

Doamna Fodor știe că suntem naivi, prin urmare ne vinde din nou gogoșile obișnuite din campania electorală. Între timp Olimpia stă închisă dar noi visăm la AquaPark. Sper să nu mai iasă încă 4 ani doamna Fodor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mikirikifriki

Acum 1 lună

Ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Fodor pluseaza, sa vina voturile!!!!! Eu propun mai bine sa facem o statie de lansare a rachetelor lui Elon, poate vine pe aici si cresc investitiile in Sibiu, totul prin Primaria (de batjocura) Sibiu. Hai noroc si la mai mare.
Raspunde

TIMPUL E RELATIV

Acum 1 lună

acum aproape 10 ani, IN IAN. 2016 fodor se lauda ca ne face aquaparkul in Padurea Dumbrava. O mai crede cineva cand spune ceva, mai ales in campanie ? https://www.zf.ro/constructii-imobiliare/primaria-sibiu-incepe-construirea-unui-aqua-park-in-valoare-de-peste-zece-milioane-de-euro-14955763
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Dacă vom fi mințiți și păcăliți în continuare va fi DOAR VINA NOASTRĂ!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus