Luni,
22.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

Știrile zilei, 18 martie. Primăria licitează proiectul altor 3,1 km de piste de biciclete pe malurile Cibinului, colectarea selectivă a scăzut în Sibiu, primarul din Cristian, acuzat că a luat ilegal bani de la APIA

Știrile zilei, 18 martie. Primăria licitează proiectul altor 3,1 km de piste de biciclete pe malurile Cibinului, colectarea selectivă a scăzut în Sibiu, primarul din Cristian, acuzat că a luat ilegal bani de la APIA

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri ale zilei de luni, 18 martie.

Primul pas pentru Complexul de Natație, Sport și Agrement de pe Calea Poplăcii din Sibiu: întocmirea unui Plan Urbanistic Local. Va avea bazine pentru înot de performanță, polo pe apă, ore de educație fizică și relaxare

Primăria Sibiu a scos la licitație luni întocmirea unui Plan Urbanistic Local, prima etapă în realizarea Complexului de Natație, Sport și Agrement ce va fi construit pe terenul de la ieșirea din Sibiu spre Poplaca. Acesta va avea bazine pentru înot de performanță, polo pe apă, ore de educație fizică, relaxare sau cursuri de înot.

Detalii aici.

Primăria licitează proiectul altor 3,1 km de piste de biciclete pe malurile Cibinului: vor costa aproape zece milioane de euro

Administrația Sibiului a scos la licitație contractul de proiectare și asistență tehnică pentru alte două tronsoane de piste de biciclete care urmează să fie amenajate pe malurile Cibinului. Pentru construirea acestor noi tronsoane este nevoie de investiții aproximate la 48 de milioane de lei, cu tot cu TVA. 

Detalii aici.

Asociația Cu Verdele-n SUS va planta 4.000 de puieți de gorun și paltin la Hosman. „Evenimentul este potrivit pentru voluntari, familii, iubitorii de natură și toți cei care vor să aducă o schimbare în societate” 

Asociația „Cu verdele-n SUS” va planta weekend-ul acesta 4.000 de puieți de gorun și paltin pe locul unei păduri exploatate din Hosman. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 23 martie, între orele 8-16, și are nevoie de prezența a 200 de voluntari.

Detalii aici.

Proiectele Maratonului: taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu. „Adesea uitate de cei din jur, se pot simți descurajate și singure”

Asociația Ridică-te și Umblă participă și în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu proiectul numit Taxi Gratis pentru persoane cu dizabilități Sibiu. Scopul principal al proiectului este de a oferi transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități, astfel încât acestea să poată ajunge la destinațiile lor fără dificultăți financiare sau logistice.

Detalii aici.

Sibiul a înflorit. Orașul s-a îmbrăcat în culori de primăvară

Este trecut de mijlocul lunii martie, iar la Sibiu peisajul este unul superb. Copacii au dat vestea că primăvara a venit și bucură zilnic priveliștea trecătorilor.

Detalii aici. 

Cornul și merele au ajuns cu întârziere în școlile din Sibiu. CJ: calitatea ambalajelor și lipsa termenului de valabilitate, printre nereguli

La începutul lunii martie, Consiliul Județean Sibiu a anunțat că începând cu 4 martie, elevii și preșcolarii din județul Sibiu vor primi lapte, corn și măr. Administrația județeană recunoaște însă că procesul de furnizare a produselor menționate a avut loc cu întârziere, ciocnindu-se de mai multe nereguli.

Detalii aici. 

Alianța Dreapta Unită a început strângerea de semnături la Sibiu. „Avem proiecte: dublarea spațiilor verzi, anul acesta” 

Reprezentanții formațiunilor locale reunite în cadrul Alianței Dreapta Unită „au dat startul strângerilor de semnături” în vederea alegerilor programate la începutul lunii iunie. Deocamdată Alianța a fost respinsă de Biroul Electoral Central, iar candidații pentru alegerile locale urmează să fie anunțați zilele următoare.

Detalii aici.

Colectarea selectivă a scăzut în Sibiu, dar rămâne dublă față de media pe țară. Noi măsuri pregătite de autorități pentru sibieni

Gradul de colectare selectivă în municipiul Sibiu a scăzut anul trecut, în comparație cu anul 2022, de la 26% la 23,35%. Cifrele pot fi totuși optimiste, dacă ne raportăm la media pe țară – undeva la 12-14%, sau pot fi pesimiste, dacă ne raportăm la ținta stabilită de legislația europeană – 60%. Autoritățile locale pregătesc o serie de proiecte și măsuri care în următorii ani ar trebui să crească cantitatea de deșeuri colectată separat în orașul nostru.

Detalii aici 

Primarul din Cristian, acuzat că a luat ilegal bani de la APIA: ”S-a făcut o greșeală. Dau banii înapoi”. Într-un caz asemănător, primărița din Brateiu e condamnată la închisoare

Terenul unei femei din Cristian a fost folosit de primarul localității Ioan Seuchea pentru a primi ilegal subvenții la APIA, potrivit unei adrese a Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Detalii aici.

Actualizare. Unul dintre cei mai activi consilieri locali din Cisnădie candidează ca independent la primărie. Cibu-Deaconu: USR Cisnădie are candidat

Elena-Andreea Zîmța, fost consilier local în Cisnădie din partea USR, și-a anunțat luni dimineață candidatura la primărie.

Detalii aici. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus