Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

De la lux, la viața la țară: după 14 ani în Anglia, un tânăr s-a stabilit într-o comună din Sibiu și a înființat o fermă de vaci. „Am avut două case în Londra, mașini de lux, vacanțe scumpe, dar am realizat că nu aveam nevoie de toate astea”

De la lux, la viața la țară: după 14 ani în Anglia, un tânăr s-a stabilit într-o comună din Sibiu și a înființat o fermă de vaci. „Am avut două case în Londra, mașini de lux, vacanțe scumpe, dar am realizat că nu aveam nevoie de toate astea”

După 14 ani de muncă în Anglia, Andrei Nicola a decis să se întoarcă în România și să pună bazele, alături de soția sa, unei ferme de văcuțe de rasă Angus, pe care au deschis-o în comuna Porumbacu de Jos din județul Sibiu și pe care au numit-o Tower Farm Transylvania. Banii și luxul pe care i-au avut în Londra nu au putut cumpăra liniștea pe care cei doi au găsit-o la țară. Întreaga poveste a lui Andrei a fost făcută publică pe pagina de facebook Anunțul UK.  

Originar din Maramureș, Andrei a emigrat în Marea Britanie în 2009, iar la început a muncit că labourer (n.r. muncitor necalificat) pe șantierele din buricul Londrei. A făcut aici o facultate, iar asta l-a ajutat să progreseze, după câțiva ani la muncă de jos. A fost promovat mai întâi că Supervisor, și apoi ca Site Manager, iar în ultimii șase ani în UK, a devenit, treptat, Project Manager, Contract Manager și Director pentru o companie mare care se ocupă cu renovare și amenajări de restaurante, clădiri comerciale și birouri în zona centrală a Londrei. Soția lui a reușit și ea să avanseze în carieră, câștigând destul de bine, iar cei doi și-au permis într-un final să își cumpere două case în Londra.

„Am trăit în Anglia ca un Rege, am avut două case cumpărate în Londra, mașini de lux la poartă, mă îmbrăcam cu haine luate numai de la magazinele unor designeri celebri, mergeam în vacanțe scumpe și mâncam la restaurante de fițe, dar am realizat că eu și soția mea nu aveam nevoie de toate acestea. Mulți bani aduc multe probleme și mai puțin timp petrecut cu copiii. Oricâți bani ai face, niciodată nu îți ajung și devii un hamster care aleargă continuu pe o roată după o realitate falsă. Acum locuim la țară, în România, într-o casă care nu valorează prea mult, am început să conducem mașini simple, ne îmbrăcăm cu haine pe care nu se mai vede brand-ul și suntem fericiți”, a povestit Andrei.

„Ne-am mutat în România în primul rând pentru copii și pentru o viață de familie mai frumoasă”

După 14 ani, familia Nicola a realizat că viața de lux nu era ce își dorea pentru viitor și a decis să se mute la Porumbacu de Jos. Au vândut cele două case din Londra, au cumpărat văcuțe rasă Angus și au înființat Tower Farm Transylvania.

„Ne-am mutat în România în primul rând pentru copii și pentru o viață de familie mai frumoasă. Bunicii copiilor, străbunicii copiilor și majoritatea familiei sunt aici. Din păcate în ziua de azi, bătrânii românilor mor prin azile sau mor de dorul copiilor plecați în străinătate. Noi nu vrem așa ceva în familia noastră. Ne-am mutat la țară ca să ne creștem singuri legume, să avem niște găini pe lângă casă să mâncăm ouă de casă și când facem o supă de pui să fie carne care nu este injectată, carne și alte produse de la localnici cât mai BIO sau organice. Plus că avem ferma noastră de Angus și ne luptăm cu sistemul să facem o afacere cu vânzare carne BIO”, a mai spus acesta.

„Nu ne este deloc dor de banii din Londra și de stilul de viață de acolo”

Restaurantele scumpe, mașinile luxoase și vacanțele de lux nu au putut înlocui liniștea și simplitatea pe care cei doi au găsit-o la Porumbacu de Jos.

„Nu vrem profituri imense. Vrem să petrecem cât mai mult timp copiii, să îi învățăm adevăratele valori ale vieții. Trebuie să faci mulți bani că să realizezi că nu ai nevoie de bani mulți. Asta am realizat noi la Londra. Am avut tot luxul de pe lume, mașini scumpe, două case la Londra cumpărate, vacanțe scumpe, restaurante scumpe, dar am realizat că nu ai nevoie de toate acestea, am început să conducem mașini simple, să ne îmbrăcăm cu haine care nu se mai vede „Brandul” pe ele.

Mai ales că oricâți bani ai face niciodată nu îți ajung și devii un Hamster care aleargă continuu pe o roată  după o realitate care este falsă. pe rețelele sociale toată lunea postează doar fake-uri, poze perfecte, răsărituri perfecte, vacanțe perfecte, căsnicii perfecte, dar realitatea nu este așa. La fel cum sunt banii, nu sunt reali. „Ei” printează bani și tu îți vinzi timpul pentru aceste hârtii trase la imprimantă care pe „ei" îi costă același tuș sau aceeași hârtie să dea valoare la o bacnotă de 5 lire sau la una de 50 de lire”, a mai spus acesta.

Andrei și-a încheiat povestea menționând că nu îi este dor de viața luxoasă din Londra, dar că singurul lucru pe care l-a găsit acolo și nu îl regăsește în România este civilizația.

„Nu ne este deloc dor de banii din Londra și de stilul de viața de acolo. Trăiam ca și cum eram tot timpul băgati în priză, stăteam ore în șir blocați în trafic, aglomerați și vedeam cu ochii noștri că lumea din jur era la fel de stresată ca noi. Nu ne este deloc dor de așa ceva. Singurul lucru care ne lipsește în România este civilizația din Londra. Din păcate, oamenii sunt mult mai civilizați și mai prietenoși în Londra decât acasă, în România”, a concluzionat Andrei Nicola.

Foto: Anunțul UK/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

Ion

Acum 4 săptămâni

Ați ales prost satul in care v-ați stabilit. Oricum va admir pentru dorința de a face ceva in țara voastră. Felicitări ! Se poate, dar cu îndârjire și curaj.
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 săptămâni

Frumos spus. În cele din urma mulți din cei plecati își doresc doar o viata simpla dar aproape de cei dragi, pentru ca amintirile frumoase nu au valoare. Nu e prima poveste similara pe care o citesc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AMN114

Acum 4 săptămâni

Săracul, după ce a experimentat ploaia și ceața londoneze, a abuzat de soarele de la Porumbacu și a ajuns să aibă halucinații. Două case la Londra o fi tencuit și el, mașini de lux și haine de firmă cu siguranță aveau ăia la care muncea - și-a luat și el, firește, dar numai când venea în concediu prin România, să impresioneze neamurile. N-ai cum să lași bulevardul, civilizația, viața citadină pentru bălegarul de la Porumbacu. Iar liniștea milionarilor e diferită de liniștea săracului: găsești liniște la Păltiniș, la Poiana Brașov, nu într-un sat, înconjurat de țărănoi retarzi, alcoolici și puțind a animale. Una peste alta, ferma făcută din bani europeni e pe minus. Ce-o fi făcut cu banii de pe cele două case londoneze? Să-i fi jucat la păcănele? E și minciuna o artă, nu-i la îndemâna ultimului zilier. Data viitoare când va plănui să ajungă la ziar pentru a îndruga verzi și uscate, să ceară sfaturi de la politicieni, ăia se pricep de minune:)
Raspunde

Carcotasul

Acum 4 săptămâni

Mda... Cum poți să faci facultate in Londra lucrând pe șantier, cum accezi la asemenea funcții în doar câțiva ani? Ca-n visul american, da, vis, doar. Sau poate unii se satura și de bine. Civilizație în UK? La scorțoșii aia care au portrete de străbuni pe pereți. Oamenii de rând se îmbată într-un stil barbar. Iar pe suporterii de pe stadioane i-ați văzut?
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 4 săptămâni

I-a rămas Maramureșul mic și s-a mutat la Porumbac,aici chiar bubuie afacerile.:))) Bahhh ce-mi plac cabotinii ăștia care renunță la așa zisa civilizație pentru aerul de la țară.
Raspunde

Teofan

Acum 4 săptămâni

Asta minte ca un politician... **** (Acest mesaj a fost moderat ca urmare a faptului că face referiri la viața personală)

Raspunde

John

Acum 4 săptămâni

Aveți timp sa va saturati de România și de functionarii șpăgari. O sa ne auzim peste vreo 4-5 ani și sa ne spuneți atunci cum sta treaba.
Raspunde

Florin

Acum 4 săptămâni

Impresionanta poveste! Ca este sau nu este adevarata,asta nu e treaba mea.Nu am dreptul sa judec insa pot sa-mi spun parerea care,si ea poate fi obiectiva,subiectiva,eronata.... Si eu m'as intaorce in Romania dupa aproape 20 de ani de Canada! Ca sa o iau de la 0 la 56 de ani,nu cred ca mai are rost. In Romania chiar daca te intorci cu ceva bani si vrei sa te apuci sa faci ceva crzand ca ''SE POATE'',ai sa constati ca in cativa ani smecherii ti-au tocat toti banii si ai ajuns iar fraier.Decat fraier in tata mea mai bine mor strain in alta tara dar aici stiu ca oamenii sunt civilizati,cinstiti,omenosi,corecti,intelegatori,ca te ajuta si nu se gandesc cum sa-ti stoarca toti banii din invidie sa te vada iar ca ei,sclav. SI aici sunt gunoaie,nicaieri nu este perfect! Dar intre o tara unde coruptia este 100 % si alta unde coruptia este de 2%,maxim 5 %,eu zic ca nu trebuie mult timp sa luam o decizie.In Romania dai bani peste tot incepand de la preot,invatatori,politi,avocatura,spital,..dar unde nu dai? Aici,daca incerci sa dai ca un fel de cadou de recunostinta ca ai fost ajutat intr-o problema si tu te simpti dator ca om (si nu din obligatie!), nu iti primeste cadoul ba chiar se simpte prost,il jicnesti! Iar daca te gandesti numai sa ii insuflii politistului ca ai vrea sa fii atent cu el ca te-a oprit pentru ca mergeai pe contrasens,risti sa faci cateva ore de detentie sa te linistesti pentru incercare de mita!Ar fi multe de spus.Ma opresc aici fiindca s-ar putea sa am si eu mesage de ''hai mai lasa-ne bai cu d'alde astea! sau si mai rau,sa mi se umple frigiderul cu carne romaneasca! Si kie me-i dor de Romania si vin a data la 3-4 ani in concediu dar imi trece repede dorul cand ajung...ma linistes csi imi zic ca e mai bine sa ma intorc acolo,printre straini unde o sa mor ca un strain.Asta e,nu le putem avea pe toate! Punem in balanta rlele si bunele,le analizam si decidem.Ca o fi bine sau rau,asta e! Cum zice Andries intr-unul din cantecele sale'' e atat de bine ca sigur e rau....dar mie'mi convine'' Cu stima!
Raspunde

Ionut

Acum 3 săptămâni

Un mesaj cat se poate de pertinent si de realist in viata asta mereu vom avea neajunsuri indiferent unde ne-am afla dar daca reusim sa ne gasim linistea sufleteasca si sa avem oamenii buni pe langa noi putem sa traim frumos in liniste si echilibru cum ati spus si dumnneavoastra in viata asta nu le putem avea pe toate important este sa fim inpacati cu noi insine , eu va doresc sanatate si oriunde vati afla sa va simtiti mereu ca acasa pentru ca acasa este acolo unde iti este sufletul linistit , doamne ajuta .....
Raspunde

Cri

Acum 3 săptămâni

Draga domnule Florin mia placut comentariul dv. Trist dar adevarat. Numai bine. Respect.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 4 săptămâni

Tot intre hoti e mai bine...In Marea Britanie promovarea treptelor sociale se face pe criterii de cinste, onestitate si loialitate, in Romania promovarea treptelor sociale si speciale se face numai pe criterii de spaga si performanta infractionala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus