Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Trei firme și două asocieri, interesate de construcția unității militare de suport din Turnișor: contract de 38 milioane de lei

Trei firme și două asocieri, interesate de construcția unității militare de suport din Turnișor: contract de 38 milioane de lei

Unitatea militară din cartierul Turnișor are rolul de a asigura suportul Comandamentului Corpului Multinațional de sud est (Comandamentul NATO) și va funcționa pe locul fostei unități de elicoptere, de pe șoseaua Alba Iulia. Cinci oferte au fost depuse pentru adjudecarea contractului de 38 de milioane de lei.

Ministerul Apărării a lansat în decembrie 2023 licitația pentru construirea a două imobile și amenajarea spațiului în cadrul noii baze militare din Turnișor, lângă Aeroportul Internațional Sibiu. Licitația poartă denumirea oficială ”Execuție lucrări rest de executat pentru obiectivul "Realizare pavilion NOC (NETWORK OPERATIONS CENTRE) si CSOC (CYBER SECURITY OPERATION CENTRE), precum si a utilităților aferente acestuia in cazarma 793 Sibiu”, iar valoarea exactă este de 37.978.288,52 lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost de 31 ianuarie 2024. Până pe data de 23 aprilie are loc evaluarea tehnică, dar și cea financiară a ofertelor. Trei ofertanți unici și două asocieri de firme s-au arătat interesate de contract. Este vorba de austriecii de la PORR Construct, firma din București Ubitech Construcții SRL și sibienii de la CON-A Operations, precum și asocierile conduse de Total NSA AG Construct (cu Pro Hart Group) și Eurocerad International (cu Bog'art).

Amintim că în ultimii mai bine de zece ani, terenurile și clădirile fostei unități de elicoptere au fost transferate sau închiriate către instituții publice ori agenți economici din Sibiu. Pe rând, acestora li s-a cerut să elibereze spațiile.

Conform planurilor făcute publice în 2022, aproape 63.000 de mp de teren sunt disponibili în imediata vecinătate a Aeroportului Internațional, în economia suprafețelor fiind inclus și terenul (de 8.000 de mp) cu clădirile aferente care în urmă cu aproximativ 20 de ani au fost transmise în administrarea Agenției județene pentru ocuparea forței de muncă (folosite o vreme pentru așa-numite incubatoare de afaceri).

Mai multe despre acest proiect puteți citi aici: Armata continuă investițiile masive la Sibiu: Licitație de 7,6 milioane de euro pentru câteva clădiri din noua bază militară din Turnișor, suport NATO

„Prin realizarea investiției propuse se dorește atingerea următoarelor obiective: Buna funcționare a Regimentului 46 Sprijin al Comandamentului Corpului Multinațional Sud Est NATO, precum și a celor de Securitate la nivel național și regional; buna desfășurare a activităților specifice; sprijin logistic operativ”, se menționează în documentația care a făcut parte din procedura de licitație publică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4087

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus