Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Eveniment pentru iubitorii de pisici, la Șura Culturală Gușterița, în acest weekend: adopții libere, bazar, tombolă și ateliere pentru copii

Eveniment pentru iubitorii de pisici, la Șura Culturală Gușterița, în acest weekend: adopții libere, bazar, tombolă și ateliere pentru copii

Asociația PAN - Protecția Animalelor și a Naturii şi Șura Culturală Gușterița ne invită sâmbătă, 20 aprilie, între orele 11 și 18 să participăm la cea de-a doua ediție a evenimentului ZAPP - Ziua Adopției Pisicilor PAN. Evenimentul care va avea loc pe strada Mălinului, la numărul 4, cuprinde activități interactive și își propune să găsească cât mai mulți stăpâni pentru pisicile avute în grijă de asociație.

Ziua Adopției Pisicilor Pan s-a născut din dorința asociației de a aduna împreună iubitorii de feline și de a crea un ambient plăcut și distractiv în care copiii și adulții deopotrivă să simtă că iau parte la cauzele pe care asociația le susține.

„ZAPP a ajuns la a doua ediție prin simplul fapt că primul eveniment din Octombrie 2023 a fost un real succes: opt pisici și-au găsit familiile mult așteptate, am reușit să strângem donații și ne-am făcut mai mulți prieteni și urmăritori. Suntem încă la început la drum și încercăm să ne facem auziți atât în Sibiu, cât și pe plan național, fapt pentru care ne-am ambiționat și ne-am propus ca la cea de-a doua ediție să prezentăm posibililor adoptori mai multe pisici, dar și mai multe activități”, arată organizatorii evenimentului.

Activități interactive, adopții libere și bazar

Evenimentul va cuprinde mai multe activități, după cum urmează:

- adopții libere (participanții vor pleca acasă cu un prieten blănos cât şi cu vouchere de la Căsuța Pisicii şi Jesypet şi cu un sac de tofu);

- atelier pentru copii în parteneriat cu Fimoland la care se vor modela tăvi decorative în formă de pisică din lut (pentru înscrieri la atelier, contactați Fimoland);

- Tombolă;

- Bazar cu produse handmade de la producători locali (Decolor, Mynart-bijuterii handmade, Anca's BagShop

- Genti cusute manual, Naty's Quiet Books & Felt Accessories, Lullula, Săuleț Fermecat, Katiffe, Fimoland, Byby (Crochet);

- Pictură pe față;

- Photocorner;

- Stand de limonadă;

- Adopții la distanță;

- Terapie cu pisici;

- Campanie de conștientizare pentru copii și adulți.

„De asemenea, avem alături de noi câțiva studenți ambițioși de la Facultatea de Științe Economice (ULBS), care în ziua evenimentului vor derula două proiecte interesante: Hope of Animals - fac o strângere de fonduri pentru PAN, iar la eveniment vor avea fursecuri şi prăjiturele în formă de pisici, și Save Planet, Save Future - vor face campanie de conştientizare a importanței reciclării. Vom încerca sa promovăm proiectul de la maraton şi să aducem alergători şi susținători.

Ne dorim ca ZAPP să devină un eveniment cu tradiție. Alegerea datelor nu este deloc întâmplătoare. ZAPP are loc de două ori pe an, în aprilie și în octombrie, și urmează sezonului de împerechere, care de multe ori ne pune în situația supraaglomerării adăpostului. Promovarea pisicilor pentru adopție la ZAPP și încheierea unui număr cât mai mare de adopții ne pregătește astfel pentru întâmpinarea unor noi cazuri care necesită intervenție din partea noastră (cu precădere, mame cu pui). Din păcate, suntem limitați de spațiu, numărul mic de voluntari și de resurse financiare insuficiente. În concluzie, este foarte important pentru noi să asigurăm un flux constant de ieșiri și de intrări. La fiecare felină care reușește să își găsească un cămin permanent se eliberează un nou loc în adăpost și, prin urmare, cresc șansele de supraviețuire pentru o altă pisică din stradă. În fond, dincolo de toate grijile și cazurile grave cu care ne confruntăm zi cu zi, suntem oameni și noi. Este evident că ne bucurăm împreună de o șură plină de pisici", mai arată organizatorii evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Matei

Acum 1 săptămână

taxa de participare 100 lei :( ... da' ceva atelier gratuit se mai face totusi pentru copiii sibieni, in satul cu acelasi nume?
Raspunde

Bianca

Acum 1 săptămână

Nu a existat decât o singură taxă și aceea era pentru tombolă de 10 lei !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus