Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Documentația urbanistică a Campusului școlar „Produal” de pe Calea Dumbrăvii ajunge în Consiliul local. Proiectul este considerat istoric la Sibiu

Documentația urbanistică a Campusului școlar „Produal” de pe Calea Dumbrăvii ajunge în Consiliul local. Proiectul este considerat istoric la Sibiu

Consiliul local Sibiu are pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea campusului integrat destinat învățământului dual, denumit „Produal”. Proiectul, situat pe Calea Dumbrăvii nr. 133-135, este elaborat pentru Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu de SC Grafisis SRL, sub coordonarea arhitectului Vladimir Grigorov.

Conform proiectului, documentația de urbanism subliniază necesitatea dezvoltării campusului educațional modern, care să răspundă nevoilor actuale ale sistemului de învățământ dual din Sibiu. Precizăm că acest tip de educație combină instruirea teoretică cu experiența practică, pregătind tinerii pentru o integrare rapidă și eficientă pe piața muncii.

La sfârșitul lunii martie, la Sibiu, a fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, în prezența ministrului Educației. Investiția este considerată una istorică la Sibiu.

Detalii tehnice

Proiectul, însoțit de un raport de specialitate, prevede că PUZ-ul propus reglementează o suprafață de 20.000 mp, aflată în proprietatea publică a municipiului Sibiu. Zona este împărțită în două subzone funcționale, cu scopuri mixte de utilizare, incluzând:

Subzona 1: Zona mixtă cu clădiri de înălțime medie și înaltă, suplimentate cu 20% coeficient de utilizare a terenului (CUT).

Subzona 2: fosta bază Tursib, incluzând utilități predominante, precum străzi, alei pietonale, spații verzi și terenuri de sport.

Construcții și amenajări propuse

Proiectul prevede construirea unor clădiri cu un regim de înălțime variabil, de până la 16 metri la cornișa superioară și 20 de metri la coama acoperișului. De asemenea, clădirile vor fi amplasate la minim 4 metri de aliniament și la diverse distanțe față de limitele parcelei, în funcție de poziționarea față de străzi și parcelele adiacente.

Accesul auto și pietonal va fi realizat din strada ce leagă strada Arieșului de strada Siretului, iar parcările vor fi amplasate subteran pentru a maximiza spațiile verzi și zonele de recreere.

Mai multe despre cum va arăta viitorul campus aici: Părculeț, două terenuri de sport și patru clădiri noi pe Calea Dumbrăvii

Ca notă aparte, e de menționat că documentația are o valabilitate de 36 de luni de la data aprobării în Consiliul local, perioadă în care se vor desfășura lucrările de construcție și amenajare.

Într-un interviu acordat recent pentru Turnul Sfatului, rectorul ULBS, Sorin Radu, s-a arătat optimist în ceea ce privește realizarea campusului pentru învățământ dual „Produal”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

C. Haas

Acum 4 săptămâni

Solutia propusa CL spre vot, pare cel putin INSUFICIENT GANDITA! 1. Se sacrifica extrem de mult teren disponibil cu zeci de locuri de parcare la suprafata, in loc de o mare parcare subterana pe mai multe nivele care sa acopere si necesarul sibienilor din zona. (nu mai merge scuza de la P-ta Cibin cu panza freatica la care nu avem solutii tehnice in anul 2024…) 2. Se construiesc 3 cladiri: P si P+1, in loc de a se comprima necesarul acesta de spatiu in 2 cladiri mai inalte, pentru a ramane pentru comunitate mai mult spatiu verde, Sibiul fiind campion la lipsa cu desavarsire a parcurilor si spatiilor verzi din cartiere.
Raspunde

Newman

Acum 4 săptămâni

Terenul nu este contaminat de catre fostul proprietar Tursib? Se poate construii fara indepartarea solului (cam 2m) plin de hidrocarburi si uleiuri.De fapt la noi nu se respecta legislatia.Vezi terenul fostului Arsenal pe care se construiesc locuinte,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus