Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

VIDEO A doua zi de lucru pe Valea Oltului: 8 echipe excavează și taie arborii aproape de drum. „Cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe șosea”

VIDEO A doua zi de lucru pe Valea Oltului: 8 echipe  excavează și taie arborii aproape de drum. „Cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe șosea”

8 echipe mobilizate de constructor continuă lucrările începute de ieri pe Valea Oltului. Acestea excavează și taie arborii în imediata apropiere a drumului național, anunță marți reprezentanții DRDP Brașov care au trimit imagini de la fața locului. 

„Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!” transmite sursa citată. 

Citește și  Imagini de la defrișările de pe Valea Oltului. Prima zi de lucru: au fost tăiați peste 800 de arbori din totalul de 20.000. Cantități semnificative de pietre și lemne, căzute pe carosabil

Circulația auto la intrarea pe Valea Oltului a fost oprită dinspre Sibiu în cursul zilei de luni dimineața, la câteva minute după ora 06:00. Timp de o lună, traficul auto pe DN7 va fi restricționat până la lăsarea serii în fiecare zi. 

Citește și Experiență suprarealistă pe Valea Oltului. Cum facebook-ul i-a dat de gol pe politicieni

Circulația între Boița și Lazaret va fi redeschisă de la ora 20:00, urmând a fi din nou restricționată dimineața, de la 06:00. De dimineață (între 07:30 și 08:00) și după-amiaza (între 17:30 și 18:00), locuitorii și angajații din zona restricționată vor putea circula. Intervalele orare ar putea fi adaptate în funcție de cerințe, au anunțat autoritățile.

Citește și Ziua în care nu se mai circulă ziua pe Valea Oltului. Rute ocolitoare și mersul trenurilor din zonă. Există posibilitatea ca termenul de închidere să fie prelungit

Până la finalul lunii iulie, vor fi tăiaţi aproximativ 20.000 de copaci pe o lungime de opt kilometri, între Boiţa şi Lazaret şi se va lucra la o înălţime de 60-70 de metri pe versanţi, în apropierea carosabilului, a explicat vineri, într-o conferinţă de presă, Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"În perioada restricţiei de circulaţie, au fost stabilite intervalele orare 7:30 - 8:00 şi 16:30 -17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localităţile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor", a anunţat luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Rutele alternative pentru circulaţia rutieră pe DN7 Valea Oltului:

În perioada 8 iulie - 9 august a.c., pe DN 7 Piteşti-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri - 250, în zona localităţii Boiţa, judeţul Sibiu, traficul rutier se va desfăşura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relaţia Bucureşti - Veştem (Sibiu) şi retur:Bucureşti  A3  Ploieşti  DN1A  Braşov  DN 1  Veştem - intersecţie cu DN 7;

Pentru relaţia Piteşti - Braşov şi retur: Piteşti  DN73 - A3  Râşnov  Braşov;

Pentru relaţia Bucureşti - A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur: Bucureşti  A1  Piteşti  DN7  Râmnicu Vâlcea  DN67 › Târgu Jiu  DN66  Simeria  Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative:

- Bucureşti  A1  Piteşti  DN65 - DEx12  Craiova  DN6  Filiaşi  DN66  Târgu Jiu  DN66  Simeria  Nod Rutier Simeria A1;

- Bucureşti  A1  Piteşti  DN65 - DEx12  Craiova  DN6  Drobeta Turnu Severin  DN6  Lugoj  A6  Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naţionale şi judeţene din proximitatea sectorului închis circulaţiei pe DN7.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă şi să utilizeze şi variantele de traseu propuse pe următoarele relaţii: Făgăraş DN1  Şercaia  DN73A  Braşov şi retur; Făgăraş DN1  Şercaia DN1S  Hoghiz  DN13  Braşov şi retur.

Concomitent, au fost demarate acţiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău - Braşov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Informaţii suplimentare precum şi actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc accesând următorul link: https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

foto video DRDP Brașov

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Numa zic

Acum 2 săptămâni

Se face atata taraboi si tamtam si tunelurile dacice sunt tinute secrete si accesul la ele a fost obstructionat cu toate fortele.
Raspunde

Luc

Acum 2 săptămâni

8 echipe , adica 8 muncitori ? Nu pare ca e agitatie mare in zona . Dupa mine ar fi trebuit sa fie 80 de echipe in zona ca sa se vada un progres corect .
Raspunde

Un adrian

Acum 2 săptămâni

Chemati-l pe umbrarescu!
Raspunde

Sdfsd

Acum 2 săptămâni

de ce nu protejeaza cumva asfaltul acela ca doar numa ce a fost reabilitat de curand... acum daca vor fi daune constructorul o sa anuleze garantia si iara se vor investii bani aiurea... BATAIE DE JOC pe banii nostrii ai contribuabililor prosti ca am ramas in tara asta
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 2 săptămâni

Lasa ca la anul inchide Boița iar pentru reparatii. Pai ce are? Asta deja nu mai e țară
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus