Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de miercuri, 12 februarie.
La câteva ore de la încetarea mandatului de președinte al României prin demisie, Klaus Iohannis s-a întors direct acasă, la Sibiu.
Primarul Astrid Fodor i-a transmis lui Klaus Iohannis un mesaj, la câteva ore după ce președintele a plecat de la Cotroceni și a ajuns la Sibiu.
„O țară puternică, prosperă, cu o democrație autentică” – acesta a fost obiectivul fundamental al lui Klaus Iohannis atunci când a venit, în 2014, la conducerea României. Administrația preidențială a publicat bilanțurile celor două mandate ale lui Klau Iohannis la Cotroceni. Summitul UE de la Sibiu și patronajele acordate festivalurilor de teatru (FITS) și film (ASTRA) de la Sibiu, precum și vizitele președintelui Germaniei, a premierului Luxemburgului la Sibiu sau alocuțiunile dedicate minorității germane sunt printre principalele mențiuni din cele două documente cu privire la orașul de origine al lui Iohannis.
Tranzacțiile cu proprietăți imobiliare au scăzut cu 42% în luna ianuarie a anului 2025, în comparație cu aceeași lună a anului 2024. Inflația crescută, incertitudinea socială și oferta bogată sunt principalele cauze identificate de Ionel Oglan, expert imobiliar pe piața din Sibiu.
Sesizată despre noi defecțiuni care au apărut la Podul Gării, proaspăt reabilitat, Primăria Sibiu i-a răspuns unui sibian că zecile de fisuri din noile trotuare „sunt făcute de către constructor”. Lucrare de două milioane de euro pentru care Primăria Sibiu i-a amenințat pe cei de la Strabag cu rezilierea contractului, Podul Gării este o investiție pentru care urmează să fie calculate penalități constructorului.
Contabila care ar fi delapidat din conturile Școlii Gimnaziale Nr. 23 din Sibiu și ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 15 suma de 353.000 de lei, în perioada ianuarie 2022 - noiembrie 2024, contestă la tribunal decizia conducerii grădiniței de a-i suspenda contractul pe perioada arestului la domiciliu. Aceasta spune că există „motive solide de nelegalitate”. De la Școala nr. 23 și-a dat demisia, dar nu a apucat să finalizeze zilele de preaviz. În ceea ce privește acuzațiile care i se aduc, contabila spune că nu comentează, având în vedere existența unui dosar penal.
În urmă cu doi ani, Delia și Tudor Petrescu, arhitecți din Sibiu, deschideau în apropiere de Podul Minciunilor MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu. După o experiență de doi ani, au decis să părăsească orașul și să se mute la 30 de minute de Sibiu, în Marpod. Au luat cu ei și pasiunea pentru tipografie, iar planurile lor sunt să renoveze șura săsească pe care o au în gospodărie și să o transforme în muzeu atelier de tipografie.
Continuăm astăzi prezentarea animalelor din Adăpostul Animal Life care sunt în căutare de stăpân cu o poveste deosebită. Caya este o cățelușă care, deși nu a împlinit încă trei ani, a cunoscut durerea și suferința „într-un mod pe care nici un suflet nu ar trebui să-l simtă”, spun cei de la Animal Life. Într-o zi august, a fost găsită abandonată pe un câmp, slabă, aproape moartă și complet incapabilă să se miște. Unul dintre picioare era atât de grav fracturat încât nu a mai putut fi salvat. Cu toate acestea, a fost salvată și îngrijită de asociație, iar acum caută pe cineva să o iubească cu acceași iubire pe care ea o poate oferi.
Elena Cuceu, o femeie care locuiește în Cisnădie a ales să le muțumească public celor de la Serviciul de Ambulanță din Sibiu. Aceasta a postat pe pagina de facebook a instituției un mesaj în care povestește felul în care personalul medical reacționează și cum acesta poate face diferența dintre teamă și speranță. Costin Popescu, directorul SAJ Sibiu spune că echipajele formate din asistenți și medici merită astfel de mesaje și că întotdeauna este o bucurie pentru ei să le citească.
Pe contul de youtube ”OL10X” au apărut imagini noi cu șantierul tronsonului 4 din autostrada Sibiu – Pitești, porțiunea dintre Tigveni și Curtea de Argeș. Imaginile arată dealul Momaia, sub care sunt săpate tunelurile ”Daniela” și ”Alina”, dar și stația de fabricare a grinzilor necesare primului tunel forat de autostradă.
Jurnalistul britanic Charlie Ottley, producător al documentarelor care au promovat România în lume, "Flavours of Romania" şi "Wild Carpathia", a lansat două cântece pe reţelele sociale în care foloseşte inteligenţa artificială pentru a atrage atenţia inclusiv asupra schimbărilor climatice, clipurile adunând până acum peste 150.000 de vizualizări fiecare, transmite Agerpres.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 836
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Gogu Parlogu
Acum 2 ore
Cornel Sibianul
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
@Andreea