Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Locuitorii Căii Turnișorului vor să dea în judecată primăria pentru risipă de bani

Locuitorii Căii Turnișorului vor să dea în judecată primăria pentru risipă de bani

Mai mulți locuitori ai străzii Calea Turnișorului vor să dea în judecată primăria Sibiu din cauza modului prost în care a fost reabilitată strada lor. Oamenii spun că au mult mai mult de suferit acum, după ce strada a fost reabilitată, decât înainte.

Concret, Ilie Nistor și mai mulți alți locuitori ai străzii sunt foarte supărați că după ce strada a fost reabilitată apa de ploaie se scurge direct în curțile și pivnițele lor. Unii și-au cumpărat pompe de scos apa tocmai pentru că se întâmplă de mai multe ori pe an să fie inundați.

”Calea Turnișorului a fost o stradă superbă, însă primăria a irosit banii cu această reabilitare făcută foarte prost. Lucrătorii aceia au pus nisip și nu l-au bătătorit deloc, iar acum apa se infiltrează în curțile noastre. Primăria Sibiu ar putea câștiga niște bani dacă ar încheia un contract cu Universitatea de Arhitectură din București și ar aduce studenți aici să le arate cum nu se reabilitează o stradă și cum nu se gestionează un proiect”, a declarat Ilie Nistor.
Cu ocazia întâlnirii organizată de primăria Sibiu cu locuitorii cartierului Turnișor, Ilie Nistor a prezentat situația și primarului interimar al Sibiului, Astrid Fodor. ”Doamna primar, vrem să vă dăm în judecată pentru ce ați făcut pe Calea Turnișorului. Nu mai suportăm apa, mirosul greu și noroiul! Nu s-a făcut absolut nimic pe această stradă bun, doar au venit niște oameni și au turnat asfalt peste pământ”, a spus sibianul.
”Strada este încă în garanție și cred că se mai pot face niște demersuri pentru îmbunătățirea situației. O să verificăm situația”, a răspuns primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.
Calea Turnișorului a fost modernizată în perioada 2012-2013 chiar de către DPC Sibiu, societatea Consiliului Local. ”Se vor realiza lucrări de amenajare a drumului şi a iluminatului public şi se va reabilita şi reţeaua de canalizare pe acest tronson. De asemenea, societatea de gaz este aşteptată să îşi refacă propria reţea. Pe tronsonul acesta, reţeaua de apă este deja finalizată. Carosabilul va fi amenajat cu o structură care să suporte traficul greu. Trotuarele vor fi şi acestea reamenejate, la fel şi zonele verzi şi locuri de parcare, iar iluminatul public va fi complet înnoit”, transmiteau reprezentanții primăriei Sibiu, la începutul anului 2012, într-un comunicat de presă. Costul inițial al lucrărilor a fost estimat la 790.000 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

glykos

Acum 8 ani

Toate aceste îmtâlniri demonstrează inutilitatea prin nereprezentativitate a consilierilor locali aleși in acest sistem ; apetența locuitorilor pt dialog și implicarea unor lideri de opinie locali demomstrează nevoia reprezentării pe " vecinatăți " a cetațenilor în Consiliul Local . Ce fac parlamentarii pt a promova legi in interesul public ? Dar ziariștii ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus