Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Prefectura face noi precizări în cazul infectărilor de la Scandia: numărul persoanelor izolate este mai mic

Prefectura face noi precizări în cazul infectărilor de la Scandia: numărul persoanelor izolate este mai mic

Reprezentanții prefecturii Sibiu revin cu noi informații privitoare la ancheta epidemiologică de la Fabrica Scandia Food. Potrivit acestora, după o reevaluare a situației s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajați. Precizăm că în informarea inițială s-a vorbit despre 80 de persoane izolate. Totodată se precizează că în urma verificărilor făcute de cei de la Direcția de Sănătate Publică s-a constatat că fabrica respectă toate măsurile impuse, nefiind necesară impunerea de măsuri suplimentare. Ancheta este în curs, iar autoritățile nu pot vorbi, încă, despre sursa infectărilor.

Autoritățile au anunțat existența a patru cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 în cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu, ulterior dovedindu-se a fi vorba despre Scandia Food. A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar ultimele date transmise arată că 52 de persoane au fost izolate la domiciliu, nefiind încă descoperită sursa infectării.

„Întrucât au fost un număr de 4 persoane, angajate în cadrul fabricii, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane și pentru a dispune toate măsurile de prevenire a existenței unui focar de infecție în fabrică. Întrucât ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, în ceea ce privește numărul persoanelor pentru care s-a impus izolarea la domiciliu, astăzi 7 mai a.c., după o reevaluare, s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajați. În ceea ce privește sursa infecției persoanelor angajate, întrucât în fabrică sunt implementate de la începutul pandemiei măsuri de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, aceasta ar putea fi stabilită doar la finalizarea investigațiilor”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii

Totodată s-a constatat că fabrica respectă toate măsurile impuse, nefiind necesară impunerea de măsuri suplimentare, iar prefectul a transmis un mesaj către reprezentanții fabricilor din județul Sibiu și către reprezentanții acestora.

„Ținând cont de situațiile generate de la debutul pandemiei și până în prezent în cadrul mai multor fabrici din județul nostru, rugăm pe această cale atât reprezentanții fabricilor cât și pe angajații acestora să acorde o maximă atenție dispozițiilor date de autorități. De asemenea, adresez și către ei aceleași recomandări pe care le facem pentru toți cetățenii județului: este foarte important să fim individual responsabili pentru acțiunile noastre și să conștientizăm că acestea se pot răsfrânge asupra întregii comunități” spune prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Sursa foto: Arhivă

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Dom Maistru

Acum 3 ani

Trebuie pusa de urgenta toata fabrica sub carantina severa !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus