Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
18°C

Elevii sibieni invata in Saptamana Altfel despre arhitectura de calitate

Aflată la cea de-a doua ediție, seria de conferințe de arhitectură pe înțelesul copiilor se extinde anul acesta în două noi orașe. „De-a arhitectura povestită” se desfășoară în săptămâna Școala Altfel, 7- 12 aprilie, în București (Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I), în Sibiu (Teatrul pentru copii și tineret - GONG) și în Timișoara (Sala StudioArt).

În total,1267 de elevi și 125 adulți participă la o serie de prelegeri adaptate vârstei și nivelului de înțelegere al copiilor, prezentate de 24 de arhitecți renumiți din România.

“Ne dorim ca la aceste conferințe copiii să facă cunoștință cu lumea fascinantă a arhitecturii, în toate etapele ei. Tot suportul vizual va avea un scop educativ, astfel încât elevii să înțeleagă că pot schimba în bine spațiul construit în următorii 20 de ani”, a declarat arh. Eliza Yokina, fondator „De-a Arhitectura”.

Conferinţele de arhitectură se adresează copiilor din clasele I-VII, fiecare seminar fiind conceput pentru o altă categorie de vârstă. Conferințele pentru copii fac parte dintr-un program care urmărește introducerea educației de arhitectură și mediu construit în programa obligatorie a școlilor generale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

marginean

Acum 10 ani

la copiii de clasa 1-a ce mai e speranta in arhitectura, ca adultii au demonstrat deja cat pricep ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus