Luni,
06.05.2024
Innorat
Acum
10°C

Ministrul culturii anunta ca va aloca un million de lei pentru Festivalul de Teatru de la Sibiu

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, spune că va lua bani de la Fondul de rezervă al Guvernului. Kelemen Hunor a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că alocarea sumelor va depinde de posibilităţile Fondului de rezervă al Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom apela la fondul de rezervă al Guvernului pentru a sprijini TIFF-ul şi sunt convins că vom putea asigura o finanţare corespunzătoare pentru TIFF, dar şi pentru Festivalul de Teatru de la Sibiu. Solicitările celor de la TIFF se ridică la două milioane de lei, iar ale celor de la Festivalul de Teatru de la Sibiu la un milion de lei. Sunt convins că vom avea înţelegere, deschidere, din partea colegilor din Cabinet, din partea premierului şi a celor de la Finanţe, şi vom putea asigura o finanţare corespunzătoare. Va depinde şi de posibilităţile Fondului de rezervă", a spus Kelemen.

Acesta a adăugat că Guvernul a alocat la propunerea Ministerului Culturii un milion de lei, tot din Fondul de rezervă, pentru finanţarea unor reviste culturale propuse de Uniunea Scriitorilor, Uniunea Compozitorilor, a artiştilor plastici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

@$€

Acum 10 ani

Ar putea aloca inca un milion pentru alfabetizarea unor cititori ai ziarului online.
Raspunde

Gyula Horn

Acum 10 ani

Cu milionul ăsta de lei se pot face alte lucruri mult mai importante în țara asta,se pot renova școli,spitale se poate reface infrastructura rurală care e dezastruoasă,nu să-i facă praf tembelul șoldovean de chiriac pe circoteca stradală estivală de doi bani,așa ne trebuie dacă punem în funcții cheie ale guvernului bozgori retardați ca Kelemen ăsta!
Raspunde

Biliboc

Acum 10 ani

Nu e rau ca se aloca bani si pentru teatru, e rau ca ce organizeaza acest individ, Chiriac, cu obladuirea Primarului Johannis, nu are legatura cu teatru. De cand spectacolele stradale se pot numi piese de teatru? Nu cumva sunt reprezentatii de circ? Se fura banul public pe fata fara ca DNA-ul sa faca nimic. RUSINE JOHANNIS.
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Si iar milogii de sibieni o sa se planga ca ce ii exploateaza miticii si iasovenii.... Pai circul lor face mai putin de un milion si le ramane si lor de o tuica ca sunt sarantoci. Macar sa taca din gura!
Raspunde

@2-3

Acum 10 ani

2: lucrurile pentru care s-au dat bani (TIFF si FITS) aduc un plus de imagina Sibiului si Romaniei, aduc turisti si o gramada de alte lucruri dar unii nu inteleg asta pentru ca sunt prea inculti 3: Piesele de teatru nu trebuie neaparat jucate in sali, mai ales cand ai instalatii care necesita inaltimi de 20 de metrii, foc si alte lucruri care nu ar fi indicate in spatii inchise
Raspunde

titi

Acum 10 ani

da frustrarea in voi sobolani rosi ,ba asata este farmecu festivalului s-au nu vezi ofticosule si libidinosilor ce formati celebre se autoinvita ,ba trompetisti din toata tara nu degeaba am ajuns al treilea festival ca valoare in lume ,s-au nu vezi ca vine din toata lumea la acest extraordinar festival ,si inca una pentru voi ofticatilor ,s-a umplut sibiu de turisti si inca nu a inceput sezonu ,ba si tuy ala cu economia in singe pina praduitori vostri au construit patinoare de 4 ori mai scumpe ,stadioane pe bani publici care a costat sute de miloane de euro se facea infrastuctura la vreo 15 judete si nu mai traiau consateni vostri ca acum 300 de ani ,aveau si ei civilizatie tropetisti si sifonari la bani publici ,felicitari CHIRIAC ,vezi cere protectie ca astia cit sunt de veninosi sunt in stare de orce ,cum de alfel lau amenintat si pe ,johannis cu executia si se stie cine este in spate ,unu este la pripon ,frustrat de valoarea lui johannis
Raspunde

@titi

Acum 9 ani

Titisorv...dar tot la moca va bagati... Milogul tot milog...since combinatie mai buna pentru milogeala decat Cioaba...rrom...Chirieac Soldovean si tu handicapat sibian hahahaha...Furtuna Perfecta!
Raspunde

@[trompeta]

Acum 9 ani

Nu exista remediu pentru analfabetul de serviciu.Cred ca are liber sa posteze mesaje de la hotelul de pe strada Doctor Bagdazar.Asteptam mesajele celorlanti membri ai familiei sale.
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Fiul trompetei analfabete intră în tură de noapte....să vezi atunci și la prostalăul ăla comentarii de te doare burta de râs:)))))))))
Raspunde

colombo

Acum 9 ani

E adevarat,ma doare burta de ris de invidia si veninu ce da din voi afara,ba milionul ala alocat aduce mult mai multi bani si locuri de munca sau nu vedeti cum napadesc turistii pe timpul festivalului,asta o vedeti si voi da interesul vostru e sa denigrati si sabotati tot ce e succes sibian,va doare rau de tot faima ce si-o cistiga Sibiul prin spectacolele de strada,bravo d-le Chiriac si Johannis nu va lasati afectati de aceste napirci denigratoare si sabotoare,oamenii de bine sunt alaturi de d-voastra.Iar pe cel care il tot faceti analfabet,ba daca era analfabet reuseati sa-l manipulati cum vreti voi,da pe ala armate ca voi n-o sa-l puteti manipula,va are pe toti in buzunaru de la spate,trompete ruginite si proaste..
Raspunde

duru - duru

Acum 9 ani

A aparut \"colombo\", fiul analfabetului \"titi\". Ba, vorbes cu Klaus - Kakarau sa va trimita la scoala!
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Pt ce să-i mai trimită la școală?ei sunt iremediabili...de proști...pt postul de slugi cu creierul șters sunt perfecți:))))))TITI-COLOMBO DUETUL-FANTOMĂ...HI HI HI:)))))))))
Raspunde

hau-hau

Acum 9 ani

oai ce dastepti vad p-aici,o armata da dastepti latra acelasi lucru de luni de zile ca altceva nu stiu.Ba penibililor la st. gheorghiu, singura scoala pe care a-ti absolvit-o, asta se practica-spalarea si manipularea creierelor,asa ca, virgula, curaj sunteti in grafic.
Raspunde

@trompeta junior

Acum 9 ani

Singurul penibil esti tu!Celalalt joaca deja in liga campionilor pe care o castiga fara drept de apel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus