Luni,
06.05.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Reteaua Biblionet Sibiu se extinde prin deschiderea unei biblioteci in Mosna

Vineri, 10 octombrie, de la ora 17:00 va avea loc deschiderea unei noi biblioteci cu CIP (calculatoare cu internet pentru public) în localitatea Moșna.

„Proiectul reprezintă suma eforturilor celor implicați: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Primăria și Consiliul Local Moșna și Fundația IREX București și se încadrează în programul național Biblionet – lumea în biblioteca ta. Inaugurarea bibliotecii, amenajată în șura unui site ecomuzeu, se va face în cadrul Conferinței ”Turismul rural în sate ecomuzeu”, manifestare cuprinsă în Programului Festivalul Verzei, o sărbătoare tradițională a Moșnei care adună de la an la an tot mai mulți turiști și producători locali și zonali”, spun organizatorii.

Biblioteca Județene ASTRA Sibiu prin intermediul departamentului Metodic. Comunicare. Programe a făcut posibilă derularea programului Biblionet pe o perioadă de 3 ani, timp în care au fost dotate 35 de biblioteci publice cu 135 de calculatoare și echipamente periferice, în valoare de 772.216 lei.

„Este dificil să descriu în doar câteva cuvinte rostul bibliotecii publice într-o comunitate, așa cum oricui îi este greu să vorbească despre ceea ce iubește cu adevărat. Dar, dincolo de cuvinte sunt faptele, care în cazul de față, adună într-un șir instituțional 35 de biblioteci publice de pe întreg teritoriul județului Sibiu, reinventate, reamenajate și dotate cu echipamente IT capabile să ofere servicii de informare și documentare în conformitate cu timpul pe care-l trăim. Secolul XXI este secolul informației, iar contemporanii acestui timp pot beneficia liber și gratuit de informație, care nu mai reprezintă nici lux, nici capriciu, ci un drept de care se pot bucura toți oamenii, indiferent dacă locuiesc într-un conglomerat urban sau într-un sat românesc hotărât să-și păstreze identitatea și cât mai mulți tineri cu un rost, aproape”, spune Florinela Anca Vasilescu, coordonator județean al programului Biblionet.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus