Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

ANALIZA – Ce se intampla pe drumurile din Sibiu? Mai multe accidente grave, mai multi morti si raniti

Un raport al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu arată că numărul accidentelor grave înregistrate în județul Sibiu este în creștere în comparație cu anul precedent. Mai mult decât atât, și numărul victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere este în creștere. Polițiștii spun că principalele cauze țin de viteza prea mare și neatenția pietonilor.

Pe parcursul anului 2014, în județul Sibiu s-a înregistrat 212 accidente grave, cu 13 mai multe decât în anul 2013. În aceeași perioadă 46 de oameni și-au pierdut viața pe drumuri, cu 14 mai mulți decât în anul precedent. Totodată, 223 de oameni au fost răniți grav, cu 16 mai mulți decât în 2013.

”În anul 2014, comparativ cu anul 2013, o creştere semnificativă s-a înregistrat în privinţa accidentelor rutiere produse pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Sibiu (+28, reprezentând o creştere cu 36,84%). A crescut de asemenea şi numărul victimelor accidentelor rutiere grave produse pe această categorie de drum, de la 52 la 83 (+37,34%). A scăzut, în schimb, numărul victimelor pe străzile din mun. Sibiu (21 raniţi, scădere cu 8,01%) şi in special al persoanelor decedate pe această categorie de drumuri (-3, scădere cu -33,33%)”, se arată în raportul IPJ Sibiu.

La nivelul reţelei de drumuri naţionale, accidentele grave au reprezentat 35,84% din totalul accidentelor.

În anul 2014, cele mai vulnerabile intervale orare la producerea accidentelor rutiere au fost, la nivelul județului Sibiu, 06:00 – 14:00 şi 14:00 – 22:00.

Pe drumurile naţionale, în anul 2014, accidentele grave cresc cu un procent semnificativ de 36,84% (de la 48 la 76) şi totodată creşte numărul victimelor acestora: morţi +61,76% (de la 13 la 34) şi răniţi grav +37,34% (de la 52 la 83).

Privitor la numărul total de accidente, creşteri s-au înregistrat pe DN1 (de la 33 la 40), DN7 (de la 0 la 9) și DN14 (de la 8 la 20). În ceea ce priveşte accidentele grave produse pe drumurile naţionale, creşteri s-au înregistrat pe toata reţeaua de drumuri naţionale.

În anul 2014, comparativ cu anul 2013, pe segmentele de drum național, inclusiv segmentul de autostradă, care tranzitează județul Sibiu s-au produs un număr de 76 accidente grave soldate 34 morţi și 83 răniţi grav.

În ce privește repartiția accidentelor rutiere grave, pe cele trei drumuri naționale care tranzitează judetul Sibiu, situația se prezintă astfel:

Pe Drumul Național 1: 40 (+7) accidente, soldate cu 19 (+8) morți și 41 (+5) răniți grav.

Pe Drumul Național 7: 9 (+9) accidente, soldate cu 8 (+8) morți și 12 (+12) răniți, în anul 2013 nu au fost înregistrate accidente rutiere grave pe DN 7.

Drumul Național 14: 20 (+12) accidente, soldate cu 7 (+6) morți și 21 (+13) răniți grav.

Ce fac polițiștii?

Pentru a preveni accidentele, pe linia vitezei polițiștii sibieni au organizat și desfăşurat un număr de 68  acţiuni şi au fost aplicate 13.425 sancţiuni contravenţionale anul trecut, în creștere cu 3,56% față de 2013, fiind reținute în vederea suspendării 412 permise de conducere pentru viteză.

Pe linia priorității la vehicule nu au fost organizate acțiuni preventive dar în cadrul activităților zilnice au fost aplicate 27 sancțiuni, fiind reținut și permisul de conducere.

Pe linia  indisciplinei pietonale: au fost organizate și desfăşurate un număr de 17 acţiuni şi au fost aplicate 1.958 sancţiuni contravenţionale, cu 11,28% mai multe ca în 2013.

În plus, pe parcursul anului 2014 polițiștii sibieni au participat la 188 sedinţe de educaţie rutieră în cadrul a 117 unităţi de învăţământ şi la 118 întâlniri cu grupuri ţintă (unităţi militare, unităţi deţinătoare de parc auto, conducatori auto, elevi). De asemenea, în apropierea școlilor unde au avut loc accidente au fost reactivate patrulele școlare, iar IPJ a coordonat sau a fost partener în mai multe proiecte educaționale și sociale.

Tot în urma interveției polițiștilor, anul trecut au fost montate separatoare de drum pe DN 1, în zona Veștem, în zona Bradu și la Cristian.

”Serviciul Rutier Sibiu şi Formaţiunile de poliţie rutieră au înaintat periodic informări către administratorul drumului CNANDR – SDN Sibiu, Consiliu Judeţean, Prefectură şi Primări cu privire la îmbunataţirea siguranţei  rutiere prin care s-a solicitat montarea sau înlocuirea unor indicatoare deteriorate sau lipsă şi propuneri pentru amenajări rutiere”, se mai arată în raportul IPJ Sibiu, semnat de comisarul șef, Tiberiu Ivancea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

sibian

Acum 9 ani

...lipsa educatie rutiera.Poti scoate toata politia si degeaba....vine unu cu piulite lipsa la mansarda si face prapad.Se ia prea usor permisul
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Sunt curios cand o sa inceapa domnii politisti sa dea amenzi celor parcati in colturi de strada si \"in buza\" trecerilor de pietoni. Numai pe M.Viteazul si pe Semaforului, se pot da cel putin 40-50 de amenzi zilnic, numai pentru parcarea inaite de trecerile de pietoni.Pe langa asta, pot sa se ocupe putin si de educarea cu bata(amenda/suspendare permis), a celor care nu au nici cele mai elementare notiuni de circulatie in sensul giratoriu. De amenzile pentru parcare in locuri nepermise, se pot ocupa cei de la politia locala. In felul asta, o sa faca si ei putina miscare, pentru ca sunt cateva specimene mai usor de sarit decat de ocolit.
Raspunde

Nicolae T

Acum 9 ani

Astazi am calatorit pe ruta Sibiu Copsa Mica si retur. Drmul, modernizat recent, arata imecabil dar cozile pe acest traseu sunt foarte lungi si asta din cauza limitelor de viteza impuse de catre administratorul drumului. In localitati se circula, asa cum este normal cu 50 km/ora iar in anumite curbe din localitati viteza este redusa la 30 km/ora. Mai grav este situatia in afara localitatilor unde viteza de circulatie este de maxim 70 km/ora in curba scazand la 50km si in curbe la 30 km/ora. Aproape tot traseul, in afara localitatilor este marcat cu linie continua astfel ca depasirea nu este admisa. Inclusiv la iesirea dispre satul Rusi cand vii spre Slimnic, portiunea dreapta de la liziera padurii de peste 1 km este marcata cu linie continua si viteza maxima de 70km/ora. Pacat
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

pentru ca politia in loc sa faca ce are de facut face statistici!!!
Raspunde

Sport Driver

Acum 9 ani

Se intampla multe evenimente rutiere neplacute, iar cauzele sunt multiple. Multi soferi au uitat de conducerea preventiva, multi pietoni cred ca zebra le ofera imunitate si se arunca pe marcaj ca si vitele, la fel de multi soferi s-au trezit conducatori auto si ei habar nu au de nimic(nici de reguli, nici de covrig), la fel de multi pietoni si biciclisti nu considera ca si ei trebuie sa respecte anumite reguli ca participanti de drept in jungla stradala. Acum putem adauga si cireasa de pe tort, POLITIA, care ca institutie publica nu face nimic, adica absolut nimic. Nimicul acest este tradus in stat la belit panda si jumulit cetateanul. Amintea cineva mai sus de traseul Sibiu Copsa, pai acolo nu se face preventie se face mulgere de bani de la oameni. In localitati stau ascunsi pe tot felul de stradute(seica mare langa baza, rusi linia dreapta intre case portiunea spre curba...), iar in afara pituliti dupa toti boschetii(seica mare langa viitoare benzinarie, linie dreapta iesire din rusi dupa boschetii din parcare...). Mai sigur si fluid ar fi traficul daca ar patrula pe tot traseul respectiv cu limita de viteza in valorile ei normale si cu linii discontinue acolo unde erau. Altfel tot soferul cand scapa de ei rupe pedala, iar urmarile se vad...
Raspunde

x

Acum 9 ani

exceptional punctat 5
Raspunde

Popa

Acum 9 ani

Cine naiba permite ca atunci cand este verde la masini sa fie verde si la pietoni. De ex. Milea, Luptei, Semaforului etc. Pai daca am verde cu masina si ma deplasez la dreapta, de exemplu, de ce sa aiba si trecerea de pietoni de pe strada pe care o iau la dreapta verde?!? E vreo directie sa ia in seama acest lucru?
Raspunde

Gelu BV

Acum 9 ani

De vina este guvernul care ia sibienii din transhumanta si le da volanul in mana.
Raspunde

florin

Acum 9 ani

ceea ce fac militeinii se numeste vanatoare de soferi. prefera sa dea 100 de amenzi pt depasirea vitezei legale cu 20 km/h, sau sa ia permise la o linie continua lunga de 1 km, decat sa ii vaneze pe cei care depasesc in locuri lipsite de vizibilitate, sau care nu dau prioritate si sa salveze astffel o viata-doua . sunt curios cati dintre umflatii care au aprobat limitele de viteza si portiunile cu linie continua au circulat pe drumul respectiv fara girofar, si cu respectarea tuturor regulilor de circulatie.
Raspunde

Murzea Aurel

Acum 9 ani

Stiu! oferta aceasta o vedeti absolut peste tot si ,majoritatea dintre dumneavoastra, incepeti sa deveniti sceptici si nervosi. Probabil va intrebati: cine naiba mai sunt si smecherii astia si ce vor? ce tactica de a insela oamenii au mai inventat? Nu va costa nici macar un leu sa trimiteti un mail,sa va convingeti de seriozitatea noastra si sa aflati mai multe detalii despre oferta aceasta care persista peste tot,va urmareste. Aveti acum posibilitatea de a castiga niste bani acasa,lucrand comod,in siguranta si fara stres. Nu aveti nevoie de nici un fel de experienta! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru mai multe detalii trimiteti un mail cu textul ,,INFO,, la adresa: [email protected]
Raspunde

EU

Acum 9 ani

ce sa se intample?!simplu.toata lumea cand vede un drum drept si relativ bun:BLANĂĂĂĂĂ
Raspunde

dw

Acum 9 ani

Dreptate are @3
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus