Luni,
06.05.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Patron prins cu sase muncitori la negru. Are dosar penal

Inspectorii ITM Sibiu au efectuat în perioada 12 -13 mai mai multe controale la firmele din județ, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, începând cu ora 22:00, vizați aici fiind lucrătorii din schimbul III.

Coform reprezentanților ITM Sibiu, tema controalelor a fost ”combaterea cazurilor de muncă nedeclarată precum și verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate și sănătate în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităților care au ca obiect de activitate: fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine”

În total au fost controlați 32 de angajatori, la care sunt înregistrați 923 lucrători. Au fost constatate de echipele de control 141 de neconformități de la prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și s-au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, 6 amenzi în valoare de 10.800 lei și 96 de avertismente.

”A fost depistat un angajator care practica muncă fără forme legale. Pentru cele 6 persoane care lucrau în unitate fără contract individual de muncă, acestuia i-a fost întocmită propune de cercetare penală”, arată inspectorul șef, Francisc Szombatfalvi-Torok.

foto arhiva

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 404

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

ttttt rrrrr

Acum 8 ani

asta este s-a vedem ca institutile statului i-si face servicile ,a-ti raportat la regionala iasov la care servitori sunteti .vedeti ca incepe aia [iasov ] restructurarea si primi vizati sunteti voi de la sibiu ,dupa modelu ,anaf,cfr,telecom ,drumuri ,constructi ,posta ,a,s,m,d,la sibiu ajunge un giseu cu un functionar de serviciu ,bai i-si cam face de cap guvernu ,xerox ,voi astia de conduceti ,institutile sibiului nu sunteti capabili de i-i chemati pe soldoveni de la iasov ,faceti o numaratoare si vedeti cite locuri de munca au donat ai nostri conducatori ,iasovului [1000]si asta pe bani sibienilor facem locuri de munca caldute iasovenilor ,si ca-s-a fiti in gratile lor s-a nu va schimbe ,mai dati cite un raport ca a-ti prins pe unu care facea clatite ilegal la coltu strazi ,pai daca aia 6 puneau conditi patronului ,nu mai faceau ei piine s-au clatite ,facea patronu
Raspunde

dw

Acum 8 ani

Francisc Szombatfalvi-Torok.Asta a fost la Balanta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus