Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Soarta Vointei depinde de Sibiu

Cu puţin noroc şi o mobilizare a câtorva oameni de afaceri, Voinţa ar putea readuce pe Municipal un vis al microbiştilor sibieni: Liga I.

După cum spunea şi patronul echipei, Ioan Hămbăşan, reunirea lotului a găsit Voinţa în aceeaşi poziţie „pe primul loc în campionat”. Însă ca să rămână acolo şi la finalul returului, Sibiul va trebui să pună umărul serios la promovarea echipei. Succesul în fotbal depinde 90% de bani şi apoi de seriozitate sau profesionalism. Iar în ciuda faptului că Voinţa e una din puţinele echipe din fotbalul românesc care nu are datorii nici la stat nici la jucători, promovarea în prima ligă înseamnă mult mai mulţi bani decât pot oferi investitorii acum. „Am reuşit să mai aducem lângă echipă doi investitori, dintre care unul local”, spune Ioan Hămbăşan, patronul echipei. Alături de echipa de investitori croită în jurul echipei există o mare posibilitate ca clubul să primească sprijin financiar din Germania. Grupul de investitori condus de fiul lui Franz Beckenbauer a trimis deja clubului o variantă de colaborare, transformarea Voinţei în societate pe acţiuni. „Suntem în faza în care trebuie să stabilim distribuirea acestor acţiuni. Discuţiile există însă finalizarea lor nu este imediată”, mai spune Hămbăşan.

În ciuda faptului că a avut un tur de campionat ireproşabil, fără nicio înfrângere, conducerea clubului e rezervată în a-şi anunţa lupta pentru promovare. „Obiectivul echipei a rămas acelaşi, clasarea între locurile 1-7. Nu ne vom da la o parte dacă vom putea promova”, spune patronul clubului. Speranţele clubului se leagă în bună parte şi de administraţia locală. Voinţa a depus o cerere de finanţare pe agenda cultural sportivă a municipiului Sibiu, rămâne de văzut dacă această cerere se va aproba şi care va fi suma alocată din bugetul local pentru echipa de fotbal. Sprijinul care se aşteaptă însă de al administraţia locală ţine de modernizarea stadionului. Municipalul este programat pentru licenţiere în data de 23 martie la Federaţia Română de Fotbal. În cazul în care echipa va promova, pentru a juca la Sibiu vor trebui investite fonduri serioase în stadion pentru a putea primi licenţa.

În ciuda rezervei cu care se fac declaraţii când vine vorba de promovare, atmosfera în sânul lotului pare însă să se schimbe. La reunirea lotului, fotbaliştii au fost informaţi că vor primi un bonus în cazul în care vor reuşi să promoveze. Asta în ciuda faptului că sistemul de prime a rămas acelaşi. De la reunirea echipei nu a lipsit niciun jucător. „Am discutat şi cu antrenorii şi nu cred că avem nevoie de noi jucători. Cu echipa din tur suntem pe primul loc, eu am încredere în ei 100%. Deocamdată nu pleacă nimeni, dar nici nu vine nimeni. Dacă vor apărea anumite variante convenabile pentru noi, vom aduce maxim unul sau doi jucători”, mai spune Hămbăşan. Deşi Liga secundă este recunoscută pentru aranjamentele care se fac, în special în retur, sibienii cred că totul depinde de jocul lor. „Dacă ne vom câştiga meciurile, nu are ce să se întâmple”, mai spune Hămbăşan. Voinţa va juca cele mai grele meciuri ale returului în deplasare, la Petrolul şi la Mioveni, principalele contracandidate la promovare.

Perioada de pregătire va începe cu un cantonament în Sibiu, după care Voinţa va pleca pentru 11 zile în Antalya, unde va disputa 5 meciuri de pregătire. Cel mai probabil, Voinţa se va intersecta pe teren în Antalya şi cu Gaz Metan Mediaş.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus