Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Coronavirus Sibiu: Al treilea centru de carantină a fost amenajat. 178 de teste negative pentru COVID-19

Coronavirus Sibiu: Al treilea centru de carantină a fost amenajat. 178 de teste negative pentru COVID-19

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Cpt. Dumitru Croitoru " al județului Sibiu monitorizează în prezent, potrivit Instituției Prefectului Sibiu, un număr de 3137 persoane izolate și 298 persoane în carantină.

În urma testării pentru COVID-19, 178 de teste sunt negative, arată aceeași sursă.

Tot astăzi a fost identificat și amenajat un nou centru de carantină, în prezent fiind operaționalizate pe raza județului Sibiu un total de trei centre de carantină.

De asemenea,  în ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr de peste 80 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]),  puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale.

De asemenea pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătiți pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Aceștia au răspuns prompt unui număr de peste 30 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală, arată reprezentanții Prefecturii.

Aproape 300 de sancțiuni pentru cei care nu au respectat legea

În ultimele 24 de ore, 220 de polițiști sibieni, 110 jandarmi, 11 militari și 55 de polițiști locali au desfășurat 237 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 29 martie, au fost aplicate 299 sancțiuni în valoare de peste 370.000 lei.

În perioada de referință, au fost conduse 31 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.385 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării.

La data de 29 martie a.c., patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul M.Ap.N. au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020. În urma acțiunilor au fost depistate 193 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus